16. 10. 2015 Daniel Ryl, David Záruba

Spokojený Hlinka: Bez chyb hrát nejde

Na ledě Pardubic se stal z JAROSLAVA HLINKY hrdina zápasu. Kapitán Pražanů vstřelil druhou a třetí branku svého týmu a navíc si připsal asistenci i u úvodní trefy. Elitní centr Jandačova týmu si po utkání pochvaloval spolupráci s Janem Buchtelem a Danielem Přibylem. Zároveň se zastal chybujících spoluhráčů a pochvaloval si psychickou odolnost týmu, který se nesložil ani po obratu Východočechů.

Sparta dokázala na východě Čech odčinit středeční porážku s Karlovými Vary. „Je to hodně důležité vítězství,“ připustil kapitán Jaroslav Hlinka. Na ledě Pardubic ocenil zejména sílu Sparty na vyrovnání po obratu Východočechů. „Klíčovým momentem byl vyrovnávací gól na konci druhé třetiny. Dokázali jsme potom otočit a čtvrtá branka byla nejdůležitější,“ zhodnotil průběh zápasu.

Pro východočeský celek se jednalo o první utkání pod novým trenérským týmem s Richardem Králem v čele. Projevilo se to na jeho hře? „Neřešil jsem, jestli vyměnili trenéry nebo vedení. Přijeli jsme vyhrát, což se povedlo a jsme za to rádi,“ odmítal rozptýlení Hlinka a zároveň ocenil kvalitu soupeře. „Vždycky jsou nepříjemní, hodně bruslí a mají hodně šikovných hráčů.“

Domácí tým dokonce několikrát Spartu zatlačil a v prostřední části vytěžil dvě trefy. „Chyby se stávají, nejde hrát úplně bez nich. Pro nás je důležité, že jsme se dokázali znovu dostat do hry a dotáhnout to k výhře.“ Jednu ze zmíněných chyb udělal také brankář Tomáš Pöpperle, který nabídl vyrovnávací trefu domácímu střelci Petru Sýkorovi.

(2+1)
Hlinka si v Pardubicích připsal tři kanadské body.

Gólman Sparty se ve vlastním oslabení vydal pro kotouč ven z branky a bohužel pro hosty ho vyhodil přímo na hůl domácího kanonýra. Sýkorovi už stačilo trefit prázdnou branku. „Bylo to nepříjemné, protože jsme zrovna přežili dvě oslabení ve třech a ezvládli jsme je vůbec špatně,“ hodnotil po utkání Hlinka, třemi body za dvě branky a jednu asistenci.

Kapitánovi Pražanů začíná očividně sedět spolupráce s Janem Buchtelem a Danielem Přibylem. „Hraje se mi s nimi skvěle,“ přiznal autor druhé a třetí sparťanské branky. „Už jsme spolu něco odehráli a dneska hráli oba skvěle. Honza je důrazný a Dan šikovný,“ chválil své mladší spoluhráče. Jako kapitán mohl být právem spokojený, protože se jeho útok postaral o tři sparťanské góly.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek