4. 3. 2016 Pavel Hrdina

Klimek: Domácí zápasy předčily očekávání

Nám tvrz, nepřátelům hráz. Spartě se letos doma daří nejlépe v historii samostatné české Tipsport extraligy a v posledním kole proti Mladé Boleslavi vyhrála v O2 Areně už třiadvacáté utkání v řadě. „Chtěli jsme z O2 Areny udělat tvrz a to se nám povedlo. Jsme rádi, že si za námi našli cestu i fanoušci, tolik jako letos jich nechodilo ani do staré haly,“ říká dvougólový střelec Lukáš Klimek.

Lukáši, dnes to byl trochu infarktový zápas. Ulevilo se vám?
Myslím, že jsme do něj vstoupili trochu lehkovážně, málo bojovně a nebruslili jsme. Boleslav na nás vletěla, měli větší chuť hrát a dostali se do vedení. Trenér si pak vzal time a něco nám k průběhu zápasu řekl. Vzali jsme si to k srdci, z naší strany to opravdu nebylo optimální. Pak jsme začali zase hrát náš hokej a otočili jsme to.

Lukáš Klimek

Který z těch gólů na konci třetiny byl důležitější?
Myslím, že všechny, podařilo se nám díky nim srovnat ze 1:4 na 4:4. U svého prvního gólu jsem střílel na vzdálenější tyč a trefil jsem to nad lapačku, tak jak jsem chtěl. Podruhé jsem to ke mně odrazilo v přesilovce před branku a jenom jsem to tam zametl.

Jaké máte plány na přestávku před play off?
Na začátku bych si chtěl trochu odpočinout, protože jsme hráli skoro obden. Pak ale pořádně potrénujeme, ať máme dost sil do play off. Budu stejně jako všichni sledovat i předkolo, ze kterého nám vzejde soupeř, a počkáme, co z toho vzejde.

Je takový obrat odrazem aktuální pohody v týmu?
Myslím si, že ano. Je vidět, že tým má sílu. Dnes se nám úplně nedařilo a hráli jsme lehkovážně, když jsme ale potom zapnuli, že to umíme obrátit.

Překonali jste rekord v počtu v domácích vítězství, ceníte si toho?
Abych řekl pravdu, tak jsme to ani nevěděli, dokud se to neukázalo na kostce. Potěšilo nás to, protože naše vítězná série byla opravdu impozantní. Chtěli jsme z O2 Areny udělat tvrz a to se nám povedlo. Myslím, že domácí zápasy předčily očekávání, tolik fanoušků jako letos nechodilo ani do staré haly. Jsme rádi, že si za námi našli cestu.

Jak si takovou formu udržet?
My asi nebudeme chtít nic měnit. Chceme se držet se systému, který hrajeme a být hladoví po úspěchu. To je totiž hlavní faktor, který rozhoduje.

2
Dvěma góly přispěl k vítězství Lukáš Klimek.

Před přestávkou se začíná dařit i hráčům, kteří se v sezoně střelecky trápili. V minulém domácím zápase Lukáš Pech, teď vy…
Myslím, že je to náhoda. Dostáváme pořád stejně prostoru, měli jsme důvěru, i když se nám nedařilo. Pořád ale chceme hlavně vyhrávat, protože nikdo nám nedá nic zadarmo. Psychicky nám pomáhá i to, že to tam celkově padá.

Jsou rekordy, kterých jste v této sezoně dosáhli v základní části, zavazující pro letošní play off?
Zavazující to není. Samozřejmě jsme chtěli hrát v základní části dobře, což se nám povedlo. Play off jsme zatím moc neřešili, spíš se na něj průběžně snažíme připravovat celou sezonu. Všichni víme, proč to hrajeme, a k tomu všechno směřujeme. Snad to dobře dopadne.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek