18. 11. 2016 HC Sparta

V úterý druhé darování Sparťanské krve

V úterý 22. listopadu od 8.00 do 12.00 proběhne na Transfuzním oddělení Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí druhý termín darování v rámci jubilejního desátého ročníku akce Sparťanská krev. Darování se osobně zúčastní hráči A-týmu Lukáš Cingel a Juraj Mikuš i členové realizačního týmu. Nebudou chybět ani trenéři mládeže Richard Žemlička, Pavel Geffert a Jaroslav Nedvěd. Pozor, na darování je třeba se letos registrovat předem!

Video z prvního letošního darování:

Klíčové termíny Sparťanské krve 2016

  • úterý 1. listopadu v 16.30 hodin - Křest fotovýstavy 10 let Sparťanské krve v Galerii Harfa
  • čtvrtek 3. listopadu od 8.00 do 12.00 hodin - První darování ve VFN na Karlově náměstí v Praze
  • úterý 22. listopadu od 8.00 do 12.00 hodin - Druhé darování ve VFN na Karlově náměstí v Praze
  • úterý 29. listopadu - Vyvrcholení 10. ročníku akce Sparťanská krev v Galerii Harfa a O2 areně a nábor do Registru dárců krvetvorných buněk
  • NOVINKA: Systém registrace pro zájemce o darování sparťanské krve

    Dárci se musí předem registrovat na mailu fto-evidence@vfn.cz nebo v pracovní dny na telefonním čísle 224 963 112 nebo 224 962 757 v čase od 12.00 do 15.00 hodin. Primárně je darování určeno pro prvodárce a pro pravidelné dárce VFN na Karlově náměstí. 

    Informace důležité pro darování krve

    • s sebou mít doklad totožnosti s fotografií (občanský nebo řidičský průkaz, cestovní pas, zbrojní pas) a doklad o zdravotním pojištění platném v ČR
    • ráno posnídat netučné jídlo (rohlík, džem, med, ovoce...)
    • před odběrem vypít minimálně 0,5 litru tekutin (minerálka, voda, džus...)
    • aktuální potřebu jednotlivých krevních skupin najdete na webu www.vfn.cz
    • na webu VFN najdete také všeobecné informace pro dárce krve a odpovědi na časté dotazy

    Dárky pro dárce sparťanské krve

    Každý dárce, který se zúčastní přímo sparťanského darování 3. či 22. listopadu ve VFN na Karlově náměstí v Praze, získá přímo po odběru voucher na dvě vstupenky na dohrávaný zápas 22. kola HC Sparta Praha - HC Kometa Brno, který se hraje v O2 areně v úterý 29. listopadu 2016 od 18.30 hodin. Navíc obdrží speciální silikonový náramek z limitované edice pouze pro dárce, týmový plakát, památeční samolepku, Knihu výhod a samozřejmě také občerstvení. 

    Do akce se zapojila také BILLA, od které každý dárce dostává poukázku a čerstvé jablko na zdravou svačinu. Navíc každý, kdo v průběhu celého roku 2016 daroval krev a prokáže se darovacím průkazem, získá na Zákaznickém centru O2 areny vstupenku na utkání s Kometou zdarma. Jednu volnou vstupenku dostanou i dárci, kteří přijdou darovat během listopadu do VFN.

    Zápas věnovaný Sparťanské krvi proti Kometě Brno

    Dárcům krve je letos věnováno domácí utkání s Kometou Brno, které se uskuteční jakožto dohrávka 22. kola TELH v O2 areně v úterý 29. listopadu. Těšit se můžete na speciální program. Sparta odmění i ty, kteří darovali krev jindy než při odběru během akce Sparťanská krev. Každý, kdo přijde na Zákaznické centrum v O2 areně a prokáže, že daroval v letošním roce krev, obdrží jednu vstupenku zdarma. Tuto akci je možné uplatnit po celý listopad (ZC je otevřeno po-pá 13:00 – 17:30).

    Sparta podporuje i dárcovství kostní dřeně

    V roce 2013 probíhal v rámci akce Sparťanská krev vůbec poprvé také zápis do Českého registru dárců krvetvorných buněk Praha IKEM. I letos budou na všech akcích přítomni zástupci, u kterých bude možno se zapsat do tohoto registru. Vrcholem pak bude v úterý 29. listopadu velká náborová akce v Galerii Harfa, která proběhne za účasti vybraných extraligových hráčů a bude předcházet domácímu duelu s Kometou Brno. Na ten budou mít všichni členové registru dárců kostní dřeně vstup zdarma.

    Produkty s motivem Sparťanská krev

    Stejně jako každý rok si ve Fanshopu budou moci fanoušci vybrat produkty z pestré kolekce, jejichž zakoupením přispějí na podporu dárcovství krve. Po celou dobu trvání akce bude možné kupovat tématické produkty ve Fanshopu HC Sparta Praha v Tipsport areně v Holešovicích, během domácích zápasů Sparty na stánku v O2 areně a také na eshopu fanshop.hcsparta.cz.

    Listopad je měsícem Sparťanské krve

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek