16. 1. 2017 Jakub Borovský

Hlinka o Lize mistrů: Chceme to celé vyhrát!

Oba mají zkušenosti ze švédské ligy, kde dříve nastupovali. Už v úterý spolu vyrazí do boje v odvetě semifinále Ligy mistrů proti celku Växjö Lakers, který v první utkání zdolali 2:1. JAROSLAV HLINKA a TOMÁŠ NETÍK se pokusí spolu s ostatními sparťany vybojovat na domácím ledě historický úspěch v podobě postupu do finále Champions Hockey League. "Chceme postoupit a pokud možno to celé vyhrát," vytyčuje jasně sparťanské cíle kapitán Hlinka.

..:: VSTUPENKY NA DOMÁCÍ ZÁPAS V PRODEJI ::..

Úterní odveta nebude lehká. Sparťané si sice přivezli ze severu výhru 2:1, k postupu ale musí podat kvalitní výkon. "Musíme si dávat pozor na všechno. Växjö má výborný tým, ukázali to v prvním zápase. Mají šikovné rychlé hráče, rychlý přechod ze středního pásma," upozorňuje Hlinka, který v letech 2008 až 2012 nastupoval za švédský Linköping. "Už je to pár let, co jsem tam hrál. Hokej je všude stejný, jestli je to švédská nebo česká liga, je to podobné. Jsou takoví mobilnější, ale jinak je to všude stejné," nevidí sparťanský kapitán velký rozdíl mezi švédskou a českou ligou.

I když některé týmy nekladly na Ligu mistrů velký důraz, pro sparťany jde o začátku o velkou prestiž a jejich přístup se vyplácí. "Chceme postoupit do finále a pokud možno to celé vyhrát. Ale nejprve nás čeká druhý díl semifinále. Musíme odvést maximální výkon," burcuje Hlinka, který doufá, že takový zápas přiláká co nejvíce diváků. "Měli by přijít, doufáme v to, bylo by to super. V tu chvíli má zápas mnohem lepší náboj. Z naší strany je to už teď velký úspěch, ale chceme ještě víc, chceme ten zápas uhrát a postoupit."

Je to velká šance, uvědomuje si Tomáš Netík

Na velký zápas se těší také další zkušený sparťan Tomáš Netík, který za Växjö krátce nastupoval v sezoně 2011/2012. Stejně jako Hlinka souhlasí s tím, že je nečeká jednoduché utkání. "V polovině je to 2:1 a čeká nás druhý poločas. Pro nás je to velká šance, jak postoupit dál, ale rozhodnuté není vůbec nic. Ten jeden gól, co máme k dobru, prakticky nehraje roli. Musíme vyhrát," dává Netík najevo, že je v úterý čeká těžký zápas.

"Jsou výborně fyzicky vybavení, ale nevím, jestli to je až takový rozdíl. I naše liga je v tomto ohledu výborná. Oni ale mají hlavně perfektní pohyb a všechny švédské týmy hrají vždy výborně do defenzívy, je hodně těžké je překonat. Máme šanci přes ně postoupit. Porveme se o to, chceme do finále," ukazuje, jakou důležitost pro sparťany úterní utkání má.

"Žádný český tým ještě nedošel v Lize mistrů tak daleko, bereme to velmi prestižně od samotného začátku a teď jsme mezi nejlepšími čtyřmi týmy. To je parádní," má sparťanský útočník z dosavadní skvostné cesty radost a zároveň věří, že CHL začne do budoucna ještě více zajímat fanoušky. "Já si myslím, že tahle evropská liga půjde brzy hodně nahoru. Hokejově je kvalitní, jsem přesvědčený, že začne být brzy zajímavá i pro lidi. Jsou to perfektní zápasy. My teď máme šanci hrát finále, což by znamenalo velký úspěch pro nás i český hokej."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek