20. 2. 2017 Petra Pilbauerová

Gólman Novotný: Alespoň jsem se rychle zahřál

Kdo dorazil i na poslední utkání mezi Spartou a Kometou Brno v základní části této sezony, ten nelitoval. Domácí sparťané si během první třetiny zadělali na vítězství díky slibnému vedení 2:0, jistého však neměli zhola nic. Ve druhé třetině oba týmy gólově mlčely, Sparta byla po faulu Pöpperleho nucena vyměnit brankáře. Do zápasu tak po delší době naskočil FILIP NOVOTNÝ, který zároveň převzal velký kus zodpovědnosti. Nerozchytán uchránil svůj tým před inkasováním v pětiminutovém oslabení a dokonal to, k čemu Pöpperle položil základ. Vynuloval Kometu Brno.

I 48. kolo TELH poněkud zamíchalo kartami, postavení v tabulce je teď zase trochu jiné a Sparta si na tuhle změnu nemůže stěžovat. Od královehradeckého Mountfieldu si totiž vzala zpět třetí místo a soupeřit s ním o bronzovou pozici bude pravděpodobně i nadále. K postupu na třetí příčku přispěl i Filip Novotný, který po Pöpperleho vyloučení v utkání proti Kometě Brno naskočil a udržel čisté konto. "Nám se teď bude každý bod určitě hodit. V tabulce je to dost napěchované, tudíž budou jednotlivé zbývající zápasy rozhodovat. My se chceme v základní části dostat co nejvýš, abychom si vydobyli pokud možno co nejlepší výchozí pozici do play off," plánuje. 

Ve chvíli, kdy nastoupil na led, ale neměl mnoho času na to se rozkoukat. Rozehřál se během bránění pětiminutové přesilové hry Komety Brno, která se hnala za prolomením kletby sparťanské branky. Nelehkou situaci ale zvládl bez ztráty kytičky. "Alespoň jsem se rychle zahřál. Byl jsem v tempu a vlastně i rád, že jsem byl takhle trochu ´hozený do vody´. Kluci mi navíc hodně pomáhali," hodnotí s trochou humoru.

Zápas proti brněnské Kometě přinesl další kvalitní podívanou a bouřlivou atmosféru. Sparťané vstoupili do zápasu dobře, vstřelili dvě branky hned v jeho úvodní části a do kabiny mohli odejít s vědomím, že základ k vítězství mají položený. "My se soustředíme na každý zápas bez ohledu na to, proti komu máme zrovna hrát. Chceme do nich vstupovat naplno, vyhrávat je a sbírat další a další body, které tak potřebujeme. Na Brno máme v této sezoně štěstí, tak doufám, že na něj narazíme třeba i ve vyřazovacích bojích a tahle štěstěna nás neopustí," objasňuje Novotný. 

Zpočátku favorit, nyní nejistý majitel šestého místa. Hokejisté Komety Brno strádali více než měsíc po tříbodové výhře, která přišla až proti Pardubicím, proti kterým nastoupili v posledním utkání. Sparta jim tento hlad znovu připomněla. "Na nás se vyhecuje každý soupeř, který sem přijede. Pokaždé je to těžké a je jedno, jestli je to tým z prvního, anebo posledního místa tabulky. My jsme hlavně rádi, že máme další tři body, to je pro nás nejdůležitější," těší sparťanského brankáře.

7

Sparta dokázala posedmé v této sezoně vynulovat svého soupeře. Dvakrát Boleslav se Zlínem, dále Litvínov a Plzeň. Nyní si může na seznam zostuzených soupeřů přidat i Kometu Brno.

Vzhledem k tomu, že je pravděpodobné, že bude Pöpperle v dalším zápase chybět, se zřejmě Novotný postaví mezi tři tyče Sparty znovu. Jak ale říká on sám, pokaždé se připravuje na všechny varianty, které mohou nastat. "Já se připravuji na každý zápas. Nikdy nevím, co se stane. Musím počítat s každou variantou. V každém případě se ale na Olomouc těším. Máme úžasné fanoušky, chodí jich hodně a všichni nás pak ženou dopředu. Stejně nám pomohli i proti Kometě. Je to skvělé, když je plný dům," pochvaluje si početnou návštěvnost Novotný.

V úterý 21. února čeká Spartu domácí reparát s Olomoucí, se kterou v posledním utkání padla 2:4. "Uvidíme, jaké to bude proti Olomouci. My pro to můžeme udělat to, že se do utkání připravíme opět, co nejlépe to půjde. Do každého ze zbývajících zápasů vstoupíme na sto procent a rozhodnutí je vyhrát. Musíme si u ostatních týmů vydobýt respekt na domácím ledě, ale také potěšit fanoušky. Je totiž pravda, že venku hrajeme o něco lépe. Já si osobně myslím, že se to ještě zlomí a bude to dobré," přiznává na závěr.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek