26. 7. 2017 HC Sparta

Tři dorostenci odchází ze Sparty do Salcburku

Spartu opouští trojice mladíků, kteří působili v její akademii. Jedná se o trojici Marcel Barinka, Erik Čermák a Filip Hadamczik ze staršího dorostu. Všichni tito talentovaní hráči ročníků 2000 a 2001 odcházejí do vyhlášené akademie klubu Red Bull Salcburk.

„Akademii v Salcburku nemůže nikdo v České republice konkurovat,“ říká sportovní manažer Michal Broš s tím, že tamní výchovný systém je považován za jeden z nejlepších na světě. „Nemůžeme tady nikoho držet násilím a je jasné, že v tomhle věku už kluky zahraničí hodně láká,“ dodává.

Opory sparťanského dorostu odcházejí do mládežnické akademie, kterou má pod záštitou firma Red Bull a pumpuje do ní velké množství peněz. Podle informací médií stála výstavba nového tréninkového komplexu zahrnující i fotbalový klub ze Salcburku v přepočtu 1,5 miliardy korun.

„Je to pro nás samozřejmě ztráta, protože všichni tři patří k velkým talentům, ale tak to bohužel chodí. Na druhou stranu je tahle situaci i ukázkou, že to na Spartě děláme s mládeží dobře, když je o naše kluky zájem. Dá se to brát jako určité ocenění pro naší akademie, ale je to dvousečné. Určitě bychom radši takhle talentované hráče měli u nás,“ má jasno Broš.

Foto: Karel Málek / Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek