19. 9. 2017 Petra Pilbauerová

Sparťanská mládež má za sebou první zápasy

Obrátky mládežnické sezony 2017/2018 se pomalu ale jistě roztáčejí i v pražských Holešovicích, kde se mladí sparťané pod dohledem svých trenérů dostávají zpět do zápasového tempa. Prozatímní výsledky nejstarších kategorií jsou vyrovnané a na hlubší bádání je stále příliš brzy. Jedno je však již jisté, všechny sparťanské týmy vstoupily do nového ročníku vítězstvím.

Junioři brání domácí led bez ztráty kytičky

Úvodní dvě kola DHL Extraligy juniorů přinesla do kabiny nejstarších mládežníků kromě radosti i přísun prvních bodů. Novou sezonu otevřelo utkání se zlínskými Berany, na první branku v tomto ročníku se muselo ale hodnou chvíli čekat. Útočné nasazení obou soupeřů bylo v průběhu úvodních dvaceti minut kroceno hbitými lapačkami obou brankářů, nakonec to byli ale hosté, kteří inkasovali jako první. Sparťané si vytvořili náskok, ale Zlín neztrácel naději ani ve chvíli, kdy domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Zbytečné vyloučení v samotném závěru hry pak ale definitivně zpečetilo vítězství Pražanů 5:2.

Stoprocentní bodový zisk přinesl i zápas s Olomoucí, tentokrát to ale nebylo tak jednoznačné. Hráči s kohouty na prsou dokázali sparťany v průběhu hry zahnat do kouta hned dvakrát, kdy se jim podařilo uloupit vedení jedné branky, domácí ale pokaždé věděli, jak odpovědět. Ještě pět minut před závěrečnou sirénou byl stav vyrovnaný, Rouskova kličkovaná před brankou Kohoutů nakonec přeci jen upevnila neporazitelnost jeho týmu před domácími diváky – 3:2.

S výjezdy ale přišly první škraloupy. Venkovní premiéra se odehrála na kluzišti jihlavské Dukly. Sparťané se svého soupeře drželi zuby nehty, jejich síly ale polevily a tři inkasované branky oplatili pouze jednou – 1:3. Neveselé pak bylo utkání v Brně, kde se hrálo hned následující den. Po velmi krátkém odpočinku je čekal horký led Komety, která jim oproti Jihlavě neposkytla prostor v podstatě žádný. Suverénní soupeř bral tři body, sparťané mu podlehli 0:3.

Nejbližší zápasy juniorů:

  • Sparta - Hradec Králové, 5. kolo, pátek 22. 9. 2017, 17.30
  • Sparta - Pardubice, 6. kolo, sobota 23. 9. 2017, 16.30
  • Plzeň – Sparta, 7. kolo, pátek 29. 9. 2017, 17.00


Velkolepý začátek starších dorostenců, pak dvě porážky

Po každém večírku přichází vystřízlivění, kterým si v momentální chvíli prochází kabina staršího dorostu. Úvodní utkání a zároveň také první derby byla pro mladé sparťany skutečná jízda. Na Letňanech, které jakoby v kabině zapomněly svůj střelecký arzenál, si smlsli se vším všudy – 7:1. Co už se ale nepovedlo, to byl zápas v Liberci, kde Sparta ochutnala svoji vlastní medicínu a sedmkrát inkasovala. Ačkoliv sparťané na libereckém ledě drželi ve střelbě se soupeřem krok, sparťanské patrony byly protentokrát slepé – 2:7.

Na druhé derby došlo už ve třetím kole soutěže, kdy vytrestaní sparťané hostili Slavii. Domácí hnala kupředu potřeba napravit si svoji reputaci, Slavia se naopak nesla na vítězné vlně díky úspěšným předchozím utkáním. Utkání nakonec rozproudilo krev v žilách snad úplně všem přihlížejícím, když se oba týmy přetahovaly o vítězství po celou dobu základní hrací doby. Vášně byly zkroceny až v prodloužení, ze kterého si bonusový bod odnesla Slavie – 4:5p.

Nejbližší zápasy staršího dorostu:

  • Mladá Boleslav – Sparta, 5. kolo, pátek 22. 9. 2017, 15.00
  • Letňany – Sparta, 6. kolo, sobota 23. 9. 2017, 15.20
  • Sparta – Liberec, 7. kolo, pátek 29. 9. 2017, 17.30


Mladší dorost po dobrém startu ztratil náskok

Stejně jako jejich starší souputníci i mladší dorostenci dostali výhodu otevřít nový ročník utkáním v domácím prostředí, kde jasně předvedli své ambice. Benjamínky z Třemošné vytrestali v každém směru, ačkoliv je po značně dlouhou dobu držel nad vodou brankář. Navzdory jeho nasazení se síť za jeho zády k radosti domácích rozvlnila hned pětkrát – 5:1.

I proti Plzni se ve druhém kole vytasili s dostatkem střel, tentokrát ale jejich útočné nasazení vyšlo naprázdno. Soupeř ze západu Čech si nebral příliš servítky a odjel zpátky domů i s jednoznačným tříbodovým vítězstvím, Sparta prohrála 1:6. A krušné časy přetrvaly i během výjezdu do Litvínova, který se v první třetině vytasil hned s pěti góly a utkání si pohlídal až do samotného konce – 2:8

Nejbližší zápasy mladšího dorostu:

  • Sparta – Slavia, 4. kolo, sobota 23. 9. 2017, 13.00
  • Kladno – Sparta, 5. kolo, čtvrtek 28. 9. 2017, 13.10
  • Sparta – Chomutov, 6. kolo, sobota 30. 9. 2017, 16.30

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila