11. 10. 2017 Šimon Tittel

Byl jsem docela vyjukaný, přiznává Pavelka

V černožlutém dresu strávil čtyři roky, teď se poprvé postavil na druhou stranu bariéry. Premiérové střetnutí s litvínovskou Vervou zvládl čtyřiadvacetiletý TOMÁŠ PAVELKA na výbornou. „Chtěl jsem vyhrát za každou cenu,“ říká aktuálně nejproduktivnější obránce sparťanského mužstva.

Po třech nezdarech přišla konečně výhra. Sparťanští hokejisté prolomili smolnou sérii a nad posledním Litvínovem zvítězili 3:1. Na branku Roberta Říčky z 10. minuty navázal dvěma zásahy v početní výhodě Lukáš Pech. „Bylo dobře, že jsme nedostali první gól. V minulém zápase ve Zlíně jsme například začali výborně a v prvních střídáních jsme měli spoustu šancí, ale místo toho jsme inkasovali. Tentokrát nám pomohlo, že jsme dali branku my. Pak už jsme dokázali utkání dotáhnout do zdárného konce,“ pochvaluje si start do utkání Pavelka.

Přestože vedli sparťané už o tři branky, duel si zkomplikovali. Po zásahu hostujícího Františka Gerháta, který se blýskl povedenou individuální akcí, měli více ze hry Severočeši a pražský celek musí děkovat brankáři Davidu Honzíkovi, jenž za svá záda více puků nepustil. „Po obdrženém gólu jsme šli s výkonem dolů, nebylo to ono. Soupeř nás strašně zatlačil. Na tom musíme zapracovat, ještě máme rezervy. Když dostaneme gól za takového stavu, tak se z toho prostě nesmíme podělat a je třeba jít pořád dál,“ burcuje vítkovický odchovanec, který sbíral zkušenosti i v zámoří.

Pro mladého obránce se jednalo o první start proti Litvínovu od přesunu do Sparty. Žádné odměny však prý v kabině nevypisoval. „Hecování neproběhlo, protože minule se nám to trošku vymstilo. Nechal jsem si to spíše pro sebe, ale do kasy za to určitě něco dám. Musím přiznat, že tak tři hodiny před utkáním jsem z toho byl docela vyjukaný. Bylo to zajímavé, znám v podstatě celý jejich tým. Hned v úvodu to ale ze mě spadlo a snažil jsem se hrát jako normálně. Na ledě už na to tolik nemyslíte,“ vykládá.

Litvínov se v úvodu sezony potýká se slabou formou a nachází se na posledním místě extraligové tabulky. „Samozřejmě je sleduju, nedaří se jim. Je to také vinou toho, že měli hodně zraněných. Doufám, že půjdou nahoru, přestože je tam teď docela mezera. Dneska mi to ale líto není, chtěl jsem vyhrát za každou cenu,“ prohlašuje Pavelka.

Příští utkání čeká Spartu v pátek, kdy na domácím ledě vyzve Mladou Boleslav. V neděli pak přivítá chomutovské Piráty. „Na Boleslav zatím vůbec nemyslíme, na další zápasy se teprve budeme připravovat. Tři porážky v řadě byly na týmu znát a tohle vítězství nás musí dostat na koně. Snad z nás teď ta deka spadla. Máme výhodu v tom, že nás čekají ještě dva duely doma,“ uzavírá.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila