23. 10. 2017 Daniel Ryl

Extraligové úterý, přijedou kanonýři z Plzně!

Těžká váha čeká sparťany v předehrávce 18. kola hokejové Tipsport extraligy, ve kterém přivítají rozjetou Plzeň. Indiáni sice v posledním utkání na ledě Olomouce prohráli 0:5 a v tabulce spadli na třetí místo tabulky, ale porážka na Hané byla první po třinácti zápasech s bodovým ziskem! Svěřenci Martina Straky budou chtít rozjet novou sérii na ledě Sparty, kde je čeká páté venkovní utkání v řadě. Pražané se Západočechům postaví v úterý 24. října od 18.20 hodin a utkání můžete sledovat v přímém přenosu ČT sport.

Západočeská mašina zpomalila, ale pořád má páru

Raketový vstup Plzně do sezony možná překvapil i samotné indiány. Kádr se střeleckým triem Dominik Kubalík, Milan Gulaš a Tomáš Mertl naháněl defenzivám soupeřů hrůzu, Olomouci s Pardubicemi nastřílel dokonce deset gólů a pohyboval se na předních příčkách tabulky. V polovině září se navíc vítězstvím proti Spartě nakopl k sérii šesti zápasů bez porážky.

Ve druhé polovině října se pozice Západočechů příliš nemění. Kanonýr Dominik Kubalík střílí góly jako na běžícím páse a už po šestnácti zápasech míří s patnácti góly na kontě za extraligovým rekordem. V posledních zápasech sice k výhrám nepřispěl, přesto Plzeň bodovala. Po výhře ve Zlíně sice padla v prodloužení na ledě Litvínova i Třince, ale natáhla svou sérii s bodovým ziskem na třináct zápasů! Její šňůru přerušila až Olomouc, která jí ve čtvrtém z pěti venkovních zápasů v řadě uštědřila porážku 0:5.

„Musíme to rychle hodit za hlavu, v úterý totiž jedeme na Spartu a tam to také nebude jednoduché,“ nabádal na klubovém webu Plzně brankář Miroslav Svoboda. Mladý strážce svatyně připustil, že se na jeho týmu podepsalo i náročné cestování. „Byl to čtvrtý zápas venku, je to velice těžké. Mimo náš led se nám navíc nehraje dobře, nevíme, čím to je,“ řekl bývalý mládežnický reprezentant.


SPARTA VS. PLZEŇ ŘEČÍ STATISTIK


Sparta v Plzni padla a nastartovala její vítěznou sérii

První a zatím poslední vzájemné utkání aktuální sezony Tipsport extraligy přineslo páté kolo, v němž se sparťané představili na západě Čech a do utkání nevstoupili ideálně. Domácí totiž po první třetině vedli o dvě branky, ale Sparta v úvodu druhé třetiny díky trefám Jiřího Černocha a Alexandera Reichenberga vyrovnala. Domácí ovšem znovu odskočili na rozdíl dvou branek, a když se v poslední minutě trefil Andrej Kudrna, pouze zmírnil porážku 3:4. Sparta má tedy svému soupeři co vracet.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Sparta Praha: Honzík (41. Aittokallio) – Pavelka, Dvořák, Mikuš, Kalina, Piskáček, Zámorský – Saponari, Pech, Forman – Klimek, J. Hlinka (C), Smejkal – Říčka, Vrána (A), Uher – Kumstát (A), Reichenberg, Kudrna. Trenéři: Jiří Kalous a Jaroslav Nedvěd.

HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Sochůrek) – Jones, Moravčík, D. Sklenička, Kindl, Čerešňák, Kvasnička – Gulaš (C), Mertl, D. Kubalík (A) – Indrák (A), Preisinger, Stach – Straka, Kracík, Schleiss – Hollweg, Kodýtek, Vracovský.Trenér: Ladislav Čihák.



FOTO: www.hcskoda.cz / Roman Turovský

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek