16. 2. 2018 Jakub Borovský

Pech: Diváci byli výborní, z výhry mám radost

Po půl roce opět sparťané nastoupili na led v holešovické Tipsport areně, kde vyzvali Dynamo Moskva. Po vyrovnaném utkání plném gólů nakonec svěřenci Františka Výborného slavili výhru 5:4 po samostatných nájezdech. Jedním gólem se na vítězství podílel LUKÁŠ PECH. "Pořád máme okénka v obraně. To musíme hodně zlepšit. Ale nakonec jsme vyhráli, a to je pro nás pozitivní," těšilo sparťanského útočníka po zápase.

Po více než půl roce jste hráli zápas v holešovické hale, jaké to bylo?
Jsou to vzpomínky na moje začátky ve Spartě, takže byla taková menší nostalgie. Hlavně tu ale byli výborní diváci, atmosféra skvělá. Přišlo přes 3 000 lidí a doufám, že si to užili.

Jak jste se cítili po téměř dvou týdnech bez zápasu?
Měli jsme pauzu, kluci byli v Kataru, vyčistili si hlavy. Tenhle týden jsme na to vlétli, měli jsme dvoufázové tréninky, takže to bylo těžké. Ale myslím, že jsme se s tím dobře popasovali.

Co vám dnešní zápas ukázal?
Pořád máme okénka v obraně. To musíme hodně zlepšit, bohužel se nám to zatím nedaří. Oni měli plno šancí, ale Sami to výborně vychytal.

Podařilo se vám ale otočit nepříznivý stav, to berete jistě pozitivně, že?
Samozřejmě, z 0:2 dát na 2:2 je skvělé. Mrzí nás ten gól na 2:3, ale dotáhli jsme zápas do remízy a nakonec v penaltách, které jsou loterie, jsme byli šťastnější.

Nájezdy trvaly dlouhých osm sérií, vy jste sám ten svůj neproměnil. Co jste zamýšlel?
Já jsem chtěl jet do bekhendu a dát mu to nahoru, ale jak na ledě bylo hodně sněhu, tak se mi puk nepodařilo zvednout nad lapačku. Je to moje chyba, kdybych to dal nahoru, tak to byl gól. Měl tam místo a já ho viděl.

Byl to sice přátelský zápas, oba týmy ale chodily hodně do těla…
Bylo to prestižní utkání, Dynamo Moskva tady nehraje každý den. Jsme rádi za takového soupeře. Je to lepší než hrát pořád dokola s těmi stejnými týmy v extralize. Je to pro nás zpestření, dobrý zápas a konfrontace jiného hokeje, jiného stylu. Hráli velmi dobře ve středním pásmu, ale jsme rádi, že jsme vyhráli, to je pro nás pozitivní.

Nastoupil proti vám například Rus Arťuchin, v Česku poměrně známý svou agresivní hrou. Všímal jste si ho?
Samozřejmě, pamatuju si ho z mistrovství světa, tuším, že to bylo v Bratislavě. Navíc už jsme proti němu jednou hráli. Je nepřehlédnutelný, je velký a silný. Párkrát někoho srazil, má výhodu ve své postavě.

Vás zítra čeká premiérový ročník All Star Game v Bratislavě. Co od této akce očekáváte?
Nedokážu si představit, jak to bude vypadat. Měla by to být hra tři na tři, asi tři zápasy za den, bude to hodně náročné. Hned teď sedám do auta a jedu na Slovensko. Je to něco nového, teď se na to těším, ale zeptejte se mě ještě v neděli.

3 054

Tolik diváků přišlo na přátelské utkání do holešovické Tipsport areny.

Sledujete olympijské hry, kde máte své spoluhráče?
Abych se přiznal, zatím jsem neměl moc času. Zrovna u našeho zápasu s Koreou jsme měli dvoufázový trénink, navíc první třetina nebyla v televizi. Ale až bude vhodná příležitost a nebudeme mít trénink, určitě budu koukat. Utkání proti Kanadě nestihnu, ale možná Švýcary bych vidět mohl.

Sparťanským hráčům se ale daří, Řepík i Kudrna dali gól. Chystáte na ně něco jako klubový pokladník?
Nějaký poplatek tam určitě bude. Ještě se musíme domluvit s klukama, jaký. Ale máme dost času, kluci se vrací až za 14 dnů a do té doby určitě něco vymyslíme.

Po olympijské pauze vás čekají ještě čtyři zápasy, z toho tři budou na domácím ledě. Považujete to za výhodu?
Budeme chtít doma uhrát devět bodů a pak jedeme do Chomutova. Před námi jsou jasné cíle, musíme získat co nejvíc a třeba ještě zabojovat o šestku. Nevím přesně, kolik tam je bodů, ale pořád se to dá. Hrajeme s týmy okolo sebe a my budeme bojovat. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek