24. 2. 2018 | Adam Joska, Daniel Ryl, HC Sparta

PCE - SPA 6:5sn - Junioři vybojovali cenný bod

II/4, sobota 24. 2. 2018
Pardubice - Sparta PCE - SPA
Pardubice: Klouček – Bučko, Faltys, Javůrek, Mert, Pražák, Zukal – Antoníček, Dušek, Hoskovec, Kubišta, Machač, Matýs, Petrus, Pochobradský, Syrovec, Veverka, Zídek.
Sparta: Škorpík – Eliáš, Hanuš, Janda, Jeřábek, Mrkvička, Sedliský – Bílek, Chlouba, Dubský, Fabiánek, Jandus, Komárek, Kropáček, Larsen, Nacházel, Pejchal, Procházka, Pšenička, Schwamberger, Wojnar.
Branky a nahrávky: 9. Pražák (Machač), 19. Veverka (Zukal, Hoskovec), 35. Hoskovec (Dušek, Veverka), 43. Matýs (Pražák, Zídek), 47. Dušek (Hoskovec), rozhodující sam. nájezd Matýs – 16. Komárek (Dubský, Jeřábek), 34. Pejchal, 37. Jeřábek (Dubský, Procházka), 48. Janda (Jeřábek, Dubský), 59. Jandus (Pšenička, Procházka). Rozhodčí: Pilný - Laczko, Pechánek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 75. Střely na branku: 40:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:5, 6:5.
Atraktivní a vyrovnanou bitvu nabídlo utkání 4. kola nadstavbové části o účast v play off DHL Extraligy juniorů, v němž sparťané zavítali na led Pardubic. Pražané na východě Čech třikrát dotáhli náskok soupeře a dokonce je nerozhodila ani ztráta dvou gólů, ale nakonec brali jen bod za porážku po samostatných nájezdech. Třemi body za jeden gól a dvě asistence se předvedl Radek Jeřábek.

Komentář

První dvě větší šance zápasu měla hostující Sparta, ale skóre otevřely v deváté minutě Pardubice. Dynamo se dlouho nemohlo dostat z vlastního pásma, přesto z následného útoku udeřil Vojtěch Pražák a poslal svůj tým do vedení 1:0. Následně si Klouček poradil s backhandovým blafákem Pšeničky při jeho samostatném úniku, jenže proti střele Vojtěcha Komárka z levé strany už byl krátký a puk mu prolétl na pravou rukou.

Východočeši si vzali zpět své vedení využitou přesilovkou. Zukal si nechal na středu hřiště přejet bránícího hráče a poté vystřelil, a přestože jeho pokus neměl příliš velkou razanci, Škorpík ho jen vyrazil betonem a z dorážky ho bleskově překonal Vojtěch Veverka. První třetina už nic zásadního nenabídla a do šaten se šlo za výhodného stavu pro domácí.


Na čtvrtou branku se však čekalo až do 34. minuty, Sparta předvedla rychlou souhru v početní výhodě, Pšenička poslal kotouč před branku, kde nastavil hokejku Tadeáš Pejchala a usměrnil puk do branky – 2:2. Pardubičtí odpověděli za necelou minutu, když ujeli do přečíslení dvou na jednoho, Veverka nahrál na pravou stranu Jakubu Hoskovcovi, a ten střelou z první zakončil nad levý beton gólmana – 3:2.

Už třetí vyrovnání Sparty na sebe nenechalo dlouho čekat. Dubský poslal kotouč z pravé strany na střed, kde šikovně nastavil hokejku Radek Jeřábek a poslal kotouč přesně k pravé tyčce pardubické branky. Obrat mohl dokonat hostující Tomáš Pšenička, jenž pravidelně nastupuje i za A-tým Sparty, ale z trestného střílení Kloučka nepřekonal.


Pardubice se ujaly již čtvrtého vedení na začátku třetí části další využitou přesilovkou. Pražák přihrál k pravé tyči Ondřeji Matýsovi, který z první prostřelil Škorpíka a přidal čtvrtý gól domácího mužstva. Sparťanům se vůbec o něco později vůbec nevydařila přesilovka, ve které v 47. minutě dokonce inkasovali. Po špatné rozehrávce brankáře se k puku dostal Dominik Dušek, jehož první střelu Škorpík vyrazil, ale na dorážku už nestačil – 5:3.

Přesně při vypršení pardubického trestu se však hosté dočkali snížení na rozdíl jediné branky, a to když Sebastian Janda zakončil přesně do levé části branky. Pražané byli v závěru třeteí části aktivnější, dvě a půl minuty před koncem odvolali gólmana a minutu před vypršením základní hrací doby zaslouženě vyrovnali. Východočeši už byli dlouho na ledě a tlak zužitkoval Tomáš Jandus střelou z pravého kruhu pod levou ruku Kloučka, čímž poslal utkání do prodloužení.


V něm se ani jeden z týmů neprosadil a následovaly tak samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšní pouze domácí. Nejprve proměnil Ondřej Matýs zakončením nad pravý beton Škorpíka a poté se trefil také Dominik Dušek. Domácí brankář Klouček naopak vychytal všechny čtyři nájezdy Sparty a zajistil svému týmu vítězství 6:5 po samostatných nájezdech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli