15. 3. 2018 | Vojtěch Martinek

SPA - PCE 6:4 - Junioři jsou jednou nohou v play off!

II/9, čtvrtek 15. 3. 2018
Sparta - Pardubice SPA - PCE
Sparta: Wolf – Jandus M., Janda, Mrkvička, Eliáš, Jeřábek – Komárek, Jandus T., Schwamberger, Procházka, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský, Wojnar.
Pardubice: Klouček – Oliva, Žouželka, Zukal, Bučko, Mert, Javůrek – Hoskovec, Pochobradský, Machala, Machač, Dušek, Veverka, Syrovec, Kubišta, Matýs, Zídek, Kusý.
Branky a nahrávky: 4. Jandus T., 5. Schwamberger (Wojnar, Jandus M.), 7. Komárek (Pšenička), 23. Schwamberger (Pejchal, Wojnar), 28. Jandus T. (Schwamberger, Pejchal), 60. Kropáček – 5. Zídek (Kusý, Mert), 6. Matýs (Kusý, Zídek), 12. Kusý (Zídek, Machala), 35. Zídek. Rozhodčí: Nepomucký – Beneš, Marek. Vyloučení: 3:5, navíc Wojnar (SPA) 10 min. OT. Využití: 2:0. Diváci: 71. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4.
Čtvrteční večer patřil v Tipsport areně sparťanským juniorům. Svěřenci Pavla Gefferta totiž zvládli v divoké bitvě přetlačit pardubické Dynamo a učinit tak velmi důležitý krok k play off! Účast si mohou definitivně pojistit v pátek vítězstvím nad posledním Chomutovem.

Komentář

Střetnutí mezi Dynamem a domácí Spartou začalo divoce. Obrany byly zřejmě po úvodním hvizdu ještě duchem v kabinách, jelikož na ledě se odehrála naprosto nevídaná branková smršť. V čase 3:11 otevřel skóre Tomáš Jandus, na jehož zásah odpověděl Václav Zídek o pouhou minutu později. Deset sekund na to se ale mohli domácí znovu radovat z vedení, které jim vrátil Tomáš Schwamberger. Po trefě Ondřeje Matýse bylo ale na chvíli opět vyrovnáno, než se v sedmé minutě z hranice brankoviště prosadil Vojtěch Komárek. Hosté poté nastřelili tyč a na srovnání tak museli čekat až do poloviny periody, kdy se prosadil Denis Kusý. Do přestávky se tak šlo za vyrovnaného stavu – 3:3.


Defenzívám se nedařilo ani na začátku druhé části. Těsně po startu periody se oba celky krátce po sobě dostaly do úniků, ani jednomu se ale nepodařilo zaskočit připravené strážce svatyní. Pražané však nemuseli nad neproměněnou šancí zoufat dlouho – ve třiadvacáté minutě byl za faul kolenem vyloučen Zídek a jeho zákrok za hranicí pravidel ztrestal přesnou střelou Tomáš Schwamberger. Na jeho zásah pak později navázal Tomáš Jandus, jenž se také trefil v početní výhodě a Sparta poprvé v zápase odskočila do dvoubrankového vedení. Pražané měli ke gólu blízko i po vyloučení Veverky, nakonec se ale před závěrečnou sirénou druhé části radovali z branky jen hosté. Za ty se v pětatřicáté minutě po hrubé chybě domácího gólmana prosadil Václav Zídek a snížil tak stav zápasu na 5:4.


Ve třetí třetině si oba celky vyzkoušely přesilovku dvakrát, ani jednomu se jí ale nepodařilo přetavit v další gól. Pardubičtí měli celých závěrečných dvacet minut více ze hry a hnali se za vyrovnáním, jenže stále naráželi buď na dobře chytajícího Wolfa, nebo pevnou sparťanskou obranu. V závěru, když už neměli co ztratit, se rozhodli odvolat Kloučka a zkusit své štěstí v power-play, během kterého však vítězství domácích pouze zásahem prázdné klece potvrdil Vojtěch Kropáček. Sečteno, podtrženo: Sparta – Pardubice 6:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Zelenka (HC Sparta Praha): "Dneska to bylo krásné utkání, lidé museli být nadšení. Zaplať pán bůh že se nám povedlo vyhrát. Myslím, že jsme zvítězili zaslouženě."
AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek