7. 9. 2018 Robin Mana

Pech: Chtěli jsme hrát agresivně až do konce

Spartě vstup do turnaje Energie Steiermark Trophy vyšel skvěle. Pražané ani jednou v zápase s Grazem neprohrávali, v polovině duelu si vybudovali rozhodující náskok, který pak po výborném výkonu ve třetí třetině pečetil brankou do prázdné branky LUKÁŠ PECH. Pro sparťanského střelce to přitom byl druhý gólový zásah večera.

Lukáši, do utkání jste vstoupili hodně aktivně, vynutili jste si přesilové hry, vedli jste, ale soupeř zčistajasna vyrovnal. Nezapůsobilo to na tým trochu jako ledová sprcha?
Byl to teprve začátek zápasu a v žádném případě nás to nesrazilo. Věděli jsme, že je ještě hodně času a stát se může cokoli. Naštěstí jsme pak šli do dvougólového náskoku a i když se jim podařilo snížit, my jsme zodpovědně bránili a nepustili je už do žádných výraznějších šancí. Celkově mělo utkání velmi dobrou úroveň, s šancemi na obou stranách. Bylo to hodně otevřené a dopadnout to klidně mohlo i obráceně. Lidem se to muselo líbit.

Vaše branka na 2:1 byla jedním z nejhezčích momentů zápasu... Hodně jste se tam radoval, zdálo se, že vás to celkem nabudilo...
Osobně jsem se v první třetině moc dobře necítil. Hledali jsme se... Ale okamžitě po pauze jsem se dostal k puku v dobré pozici a říkal jsem si, nebudu už nic vymýšlet, zkusím to prostřelit... A naštěstí to tam spadlo.

Dnes jste ale určitě zaujali nejvíce třetí třetinou. Tu jste odehráli s velkým přehledem a soupeře jste prakticky k ničemu nepustili. A to ani v jeho power play...
My jsme chtěli hrát agresivně až do konce. Napadat, hrát s třetím hráčem vzadu a nepouštět je do žádných přečíslení a do přebrankového prostoru. Myslím, že jsme to plnili dobře. Nebylo už tolik vyloučených, což nám taky pomohlo. Jsme rádi, že jsme to zvládli a postoupili jsme do finále.

To je na programu až v sobotu večer. Je to určitá výhoda, že budete mít více času na odpočinek?
To nedokážu říct, uvidíme zítra. Rappersvil Lakers zase hráli o pár hodin dřív než my. Je to jen dvoudenní turnaj, takže to je hodně intenzivní. Pak je před ligou pět dní volno, takže na odpočinek bude času dost. Na zítra se musíme dobře vyspat, potrénujeme a půjdeme na to.

V týmu soupeře nastoupil váš bývalý spoluhráč se Sparty Curtis Hamilton. Potkali jste se?
Jo jo. Trochu jsem ho hecoval na rozbruslení a nejdřív to vypadalo, že se pozdravit nechce... Ale po zápase už dobrý. (smích)

Extraliga už je za dveřmi, proti Rapperswilu vás čeká poslední přípravný zápas. Jak se ohlížíte za celým přípravným obdobím?
Už od začátku suché letní přípravy byly tréninky hodně těžké. Dostávali jsme hodně do těla, protože fyzická vytrvalost a síla musí být. Co se týče přípravy na ledě, samozřejmě každý se chtěl předvést před novým trenérem, zabojovat o svou šanci. Tréninky měly tempo, nasazení, bojovnost... Když nepočítám nepovedený zápas s Pardubicemi v Poděbradech, všechna utkání jsme odehráli na velmi solidní úrovni.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli