8. 9. 2018 Robin Mana

Vrána: Jdeme do toho naplno, tým má charakter

Sparta uzavřela přípravu na extraligovou sezonu výhrou na turnaji Energie Steiermark Trophy v Grazu, kterou zpečetilo vítězství 4:0 nad švýcarským týmem Rapperswil. Nejen za úspěšným rakouským víkendem, ale i za celým přípravným obdobím se po zápase ohlédl kapitán týmu PETR VRÁNA.

Petře, v generálce na extraligu jednoznačné vítězství 4:0 a celková výhra v turnaji. Jak hodnotíte celou přípravu?
Mám z toho hodně pozitivní pocit. Samozřejmě jsme měli i horší zápasy a ne vždy ten výsledek pak odpovídal průběhu hry, ale dnes jsme to zvládli dobře. I když jsme tam měli slabší pasáže, tak nás tam Matěj Machovský podržel vzadu. Smejky tam dokonce čtyři vteřiny před koncem blokoval střelu, dostal bolestivě do ruky... To jen dokazuje, že jsme do toho šli všichni i v přípravě naplno, tým má charakter a já doufám, že si to přeneseme i do začátku sezony.

Skákat v přípravném turnaji za stavu 4:0 do tak tvrdé rány, to jsem snad ještě neviděl...
No a kdyby to byla jedna rána, ale on tam v té třetí třetině zblokoval snad tři nebo čtyři a bylo vidět, že ho všechny docela bolely. Dostával to do blbých míst. Skákat tam po hlavě, chytat to do rukou, to myslím na něco poukazuje. Já doufám, že to jak pracujeme a s jakým nasazením do toho jdeme, se nám na startu sezony vyplatí.

Na závěr přípravy jste se také dočkali prvního čistého konta. Ukazuje to na to, že i obranná činnost jde hodně nahoru?
Já myslím, že v těch posledních zápasech jsme hráli v obraně celkem dobře. Dnes tam ale navíc byla spousta zblokovaných střel a jak už jsem nazančil, dnes hlavně výborně zachytal gólman. Dnes jsme tomu šli všichni naproti a za tu obětavost a výkon jsme si to všichni zasloužili.

Tady je teď taková parta, že není potřeba, abych v šatně nějak vystupoval z pozice kapitána.
Petr Vrána

Vše nasvědčuje tomu, že vám kapitánské céčko zůstane i nadále, tak jak si na tuhle novou roli zvykáte?
Je to vždycky čest být kapitán, speciálně v týmu, jakým je Sparta. Všichni víme, jaký je to klub a jaká je jeho historie. Jsem za to hrozně rád a vděčný, že jsem dostal tu šanci. Na druhou stranu, tady je teď taková parta kluků, že to céčko je víceméně symbolická věc. Bojujeme jeden za druhého a není potřeba, abych v šatně nějak vystupoval z pozice kapitána.

Nemůžu se ani vás nezeptat. Jak nyní vnímáte sparťanskou hru, nové herní pojetí pod trenérem Uwe Kruppem?
Já jsem už zažil hodně příprav a kempů, ale tentoktát to bylo opravdu hodně intenzivní. Od začátku se jelo naplno, bylo vidět, že mají všichni před trenérem obrovský respekt a chtějí se ukázat. Všichni za ním jdou, je vidět, že má něco za sebou a rozumí nám lidsky i hráčsky mnohem líp, protože si tím vším prošel.

V čem je Sparta jiná, oproti předcházející sezoně?
To se těžko hodnotí, to je asi otázka na někoho jiného. My se snažíme soustředit na to, co je teď. Loňská sezona nám úplně nevyšla a bylo to cítit už i v přípravě. Vlastně se to pak už jen přeneslo dál. Letos je to jiné, nechybí tomu nasazení, i když se v zápasech třeba nedaří. Všichni makají, protože vědí, že místo nemá nikdo jisté.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila