7. 4. 2004 MiG

Spartu povede Slavomír Lener

Současný kouč českého národního týmu Slavomír Lener bude v příští sezóně novým trenérem hokejistů pražské Sparty. Na lavičce holešovického klubu střídá Aloise Hadamczika. Asistenty budou Leo Gudas, David Volek a Marian Jelínek.
Devětačtyřicetiletý trenér podepsal s holešovickým klubem smlouvu na jeden rok s jednoroční opcí ze strany klubu. Právě Lenerovo jeho jméno bylo nejvíce zmiňováno v souvislosti s možným nástupcem Aloise Hadamczika.

„Myslíme si že pan Lener bude pro Spartu přínosem,“ říká ředitel Sparty Luboš Koželuh s tím, že příchod Lenera do Holešovic byl zájmem obou stran. „Bylo jeho přáním trénovat Spartu po angažmá u národního týmu.“

Asistenty Leo Gudase, který v uplynulé sezóně trénoval prvoligový Beroun, a Davida Volka, jenž působí u sparťanské mládeže, vybíralo vedení společně s novým koučem. „Jsou to bývalí sparťanští hráči, kteří se dali na trenérskou dráhu," připomíná Koželuh. Kondičním trenérem mužstva bude Marian Jelínek.

Lener by se měl u mužstva hlásit zřejmě druhý týden po skončení mistrovství světa v Praze a Ostravě. „Nyní však už máme vyříkané některé věci kolem kádru,“ prozrazuje Koželuh.

Klub už připravuje složení mužstva na příští sezónu. Zatím jsou jisté odchody Jana Srdínka a Jana Tomajka, ke kterým se podle Koželuha přidá také Petr Havelka. Všem končí smlouvy. Další zásahy do týmu by vedení mohlo oznámit ve druhé polovině příštího týdne.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli