24. 7. 2006 Lucie Vítková

Sparťané v exhibici sahali po vítězství

Slavnostní sobotní odpoledne hostila Toyota Arena na Letné. V rámci bohatého programu pro všechny návštěvníky se na hřišti představili také extraligoví mistři ze Sparty, kteří odehráli přátelské utkání s fotbalovými internacionály. Přestože hokejisté byli blízko vítězství, nakonec podlehli na penalty. To však nadšeným přihlížejícím radost nezkazilo a náležitě aktéry krátké exhibice ocenili.
Na tribunách sedělo několik stovek nadšenců, když na čerstvě sestříhaný trávník vběhla třináctka hokejistů v rudých tričkách. Zanedlouho na to představitelé týmu přinesli na plochu rovněž dvě trofeje, které vybojovali týmy rudých "S" v uplynulém ročníku. Vedle malého poháru fotbalistů pro vítěze Poháru ČMFS se tyčila mnohem větší chlouba hokejistů. Za potlesku ochozů zmizely za několik minut trofeje z trávníku a na řadu přišlo půlhodinové utkání.

Fotbalové internacionály vedl president letenského klubu Jozef Chovanec, na druhé straně se zhostil kapitánství nový generální manažer Holešovických Petr Bříza. Právě hrdina vyřazovacích bojů se i na fotbalovém hřišti stal svému týmu obrovskou oporou a dlouho držel své spoluhráče blízko vítězství. Do vedení totiž již v 10. minutě poslal hokejové mistry svou pohotovou ranou Jan Hlaváč. O přestávce ale internacionálové zmobilizovali síly a ukázali divákům rovněž svůj um. Poté, co neúspěchem skončily akce Kratěny a dvě rány Marka, udeřil na druhé straně kapitán. Jozef Chovanec z velkého vápna namířil balón přesně do růžku Břízovy brány.

Nerozhodný stav po třiceti minutách vyústil ve tři penalty na každé straně. Za hokejisty proměnil hned první kop Kratěna, další autoři vyšli gólově naprázdno. Vynikající Sova se při pokutových kopech vyznamenal. Na druhé straně proměnili penalty Slaný, Horňák i Jarolím a zhoupli vítězství v exhibičním utkání na stranu internacionálů.

Pohodovou podívanou ocenili diváci potleskem po každé povedené akci, tribunami se valily vítězné pokřiky, speciální poděkování se z tribun doneslo odcházející legendě Petru Břízovi. Příjemné odpoledne pokračovalo soutěžemi pro děti i dospělé o zajímavé ceny až do vrcholu dne, kterým byla generálka fotbalistů Sparty na přicházející ročník Gambrinus ligy.

Sestava Sparty:
Petr Bříza, František Ptáček, Jan Hanzlík, Tomáš Netík, Ondřej Kratěna, Jan Hlaváč, Jaroslav Hlinka, Jan Marek, Michal Sivek, Jiří Zelenka, Patrik Martinec, Michal Dragoun, Karel Hromas.

Sestava internacionálů:
Milan Sova, Jozef Chovanec, Václav Kotal, Vladimír Táborský, Boris Kočí, Martin Frýdek, Michal Horňák, Josef Jarolím, Petr Slaný, Zdeněk Caudr, Josef Pešice, Lumír Mistr, Jaroslav Bartoň, Miloslav Denk.

Fotoreportáž




AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek