28. 12. 2010 Pavel Hrdina

Blog z Davosu #3: - Dominátora nechali ve štichu

D a v o s - Škoda. Sparta proti Ženevě sahala po vítězství, na hotel ale odjížděla s prázdnou. Pražané nedokázali obrat o body papírově nejpřijatelnějšího soupeře na turnaji, protože nedokázali držet krok bruslařsky a později ani v osobních soubojích. Mezinárodní scéna, i když na klubové úrovni, je prostě o něco rychlejší.

Stejně jako v neděli, i včera byly na programu dva zápasy, z nichž bohužel opět jen jeden byl zajímavý. Odpolední střetnutí Sparty se Ženevou nabídlo napínavý vývoj skóre a i když Švýcaři český tým téměř celých 60 minut přehrávali, Holešovičtí díky výbornému výkonu Tomáše Pöpperleho v bráně dlouho mysleli na vítězství. Hrubé chyby obránců pramenící z jednoduchého, rychlého a důrazného pohybu Ženevy ovšem chystaly Ženevě jednu tutovku za druhou. To by nepochytal snad ani Dominik Hašek ve své životní formě.

A přitom "Dominátor" ve formě vlastně je. V zápase proti Kanadě byl vyhlášen nejlepším hráčem Spartaku Moskva a za první dvě třetiny si to dokonce i zasloužil. Tým poskládaný převážně z hráčů s kanadským pasem, kteří nastupují v NLA, si s moskevským mužstvem dělal co chtěl a nebýt Haška, mohlo být vymalováno už po prvních dvaceti minutách. Útok, ze kterého vyčníval svým výkonem snad jen Slovák Radivojevič, nedokázal "zámořský" tým ničím překvapit a už vůbec ne překonat skvělého Deuslaurierse v bráně.

Dnes čeká sparťany SKA Petrohrad, což je oproti Ženevě doslova jiná liga. Tým z města nad řekou Něvou má údajně nejvyšší rozpočet ze všech evropských klubů. Nutno říct, že při pohledu na hvězdnou soupisku tomu člověk nemá důvod nevěřit. Hráči, se kterými jsme mluvili, chtějí ruského giganta hlavně překvapit, nepříjemně samozřejmě. I pokud by se to nepovedlo, šance na úspěch stále existuje. Pokud utkání dopadne podle předpokladů, zahraje si Sparta o semifinále s vítězem dnešního večerního duelu mezi Davosem a Kanadou.

Jinak bych rád vysekl poklonu pořadatelům turnaje. Nedá mi to, abych nepoužil klišé o bezchybně fungujících, přesných švýcarských hodinkách. Servis pro novináře je dokonalý, pořadatelé jsou slušní a přesto svou práci berou velice zodpovědně. I poslední otvírač dveří umí anglicky líp než já. Snad jen v tiskovém středisku by mohlo být více místa, ale to se dá vyřešit prací přímo na novinářské tribuně. Budeme jedině rádi, když to tak vydrží do konce turnaje.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila