29. 12. 2010 Radek Papáček

Vykoukal bude proti Kanadě chybět

D a v o s - Hokejová Sparta se ve středu večer utká na Spengler Cupu s Týmem Kanady o postup do semifinále. Nastoupit budu připravení útočníci Jakub Koreis a David Výborný, obránce Jiří Vykoukal naopak v sestavě bude chybět.

Zkušený obránce kvůli zranění kolena odstoupil z úterního utkání s ruským Petrohradem. A jeho zdravotní stav mu nedovolí zasáhnout ani do následujícího utkání s výběrem Kanady.

Poprvé na turnaji se naopak představí útočník Jakub Koreis, který zatím v předešlých dvou zápasech nuceně odpočíval. Proti Kanaďanům tak urostlý centr vytvoří formaci na křídlech spolu s Petrem Tonem a Karlem Hromasem. V tomto složení spolu hráli v posledních extraligových zápasech a rovněž na ranním rozbruslení.

Po jednozápasové přestávce trenéři Miloslav Hořava s Radimem Rulíkem opět budou počítat s kapitánem Davidem Výborným. Ten proti "evropské Kanadě" vyrukuje s Petrem Kafkou a Ondřejem Kratěnou na křídlech své útočné řady.

Pouze na tribuně tentokrát zůstane útočník Daniel Přibyl. Talentovaný a teprve osmnáctiletý hokejista utrpěl rovněž v utkání proti Petrohradu zranění, když si odnesl naražený bok.

S týmem v Davosu je rovněž i kanadský obránce Doug O´Brien, ale ten ani do třetího zápasu na turnaji z důvodu nemoci nenastoupí.

Čtvrtfinále mezi Spartou a Týmem Kanady na 84. ročníku Spengler Cupu začíná ve středu 29. prosince od 20:15 hod. ve Vaillant areně v Davosu. Sledujte online přenos na serveru www.onlajny.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek