11. 3. 2011 Radek Papáček

Změny ve Spartě: Sportovním manažerem Otto Sykora, jednání o spolupráci s Václavem Burdou a Janem Vopatem

P r a h a – Post sportovního manažera v hokejové Spartě bude vykonávat Otto Sykora, bývalý útočník a naposledy generální manažer německého Norimberku. Dnes byl klubem oficiálně uveden do funkce. V jednáních je také spolupráce s bývalými obránci Václavem Burdou a Janem Vopatem ve formě konzultantů v oblasti hráčské politiky klubu.

OTTO SYKORA
Novým sportovním manažerem hokejové Sparty je Otto Sykora.

Přestože je Otto Sykora jako sportovní manažer představen veřejnosti v aktuálních dnech, se Spartou spolupracuje již od poloviny měsíce února. „Otto je zkušený sportovní manažer a naším cílem bylo právě takového člověka pro Spartu najít,“ uvedl Petr Bříza, generální manažer klubu.

„V jednání je rozšíření manažerského týmu o dva bývalé hokejové obránce Václava Burdu a Jana Vopata, kteří pracují pro kluby NHL a měli by spolupracovat s Otto Sykorou jako konzultanti v oblasti hráčské politiky klubu. Tato jednání zatím nemůžeme uzavřít, v současné chvíli musíme čekat na písemná svolení klubů NHL, pro které Václav Burda (Ottawa) a Jan Vopat (St. Louis) pracují,“ doplňuje Petr Bříza.

Oficiální webové stránky www.hcsparta.cz dnes v odpoledních hodinách přinesou obsáhlý rozhovor s Otto Sykorou, novým sportovním manažerem.

Otto Sykora

Narodil se 1. prosince 1964 v Banské Bystrici. Do profesionálního hokeje však naskočil v Košicích. Po úvodní sezoně 1984/85 v jejich dresu na dva roky zamířil do Dukly Trenčín, aby se pak opět vrátil na další dvě sezony do Košic. „Velice rád vzpomínám například na rok 1988, kdy jsme s Košicemi ve finále porazili Spartu. Titul jsme jí sebrali a slavili na jejím ledě,“ usmívá se bývalý útočník.

„V roce 1989 jsem pak na dva roky odešel do Franfurtu a následně až do roku 1996 hrál za Norimberk. Poté jsem si zranil koleno a už nemohl hrát dál. S ukončením hráčské kariéry mi současně byla nabídnuta funkce ve vedení klubu, takže jsem se od roku 1997 stal manažerem Norimberka,“ mapuje svou kariéru Otto Sykora.

V klubu německé nejvyšší soutěže nejdříve vykonával funkci sportovního ředitele a o rok později se stal generálním manažerem. „V klubu jsem působil dvanáct let a z toho osm let byl zodpovědný nejen za sportovní, ale i finanční chod klubu. Poslední tři roky jsem se pak věnoval už jen sportovní oblasti, protože dohromady už nešlo vše zvládat,“ říká Otto Sykora.

Více informací naleznete později na webu hcsparta.cz v připravovaném rozhovoru.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek