7. 4. 2011 Radek Papáček

První řez v kádru Sparty, Otto Sykora už nepočítá s několika hráči

P r a h a – Po svém nástupu do funkce avizoval obměnu kádru A-týmu. „Jádro Sparty musíme změnit,“ říkal Otto Sykora, nový sportovní manažer hokejové Sparty. Hráčským kádrem tak provádí postupně radikální řez a v současné chvíli má již jasno, že v nové sezoně nebude počítat s devíti hráči, kteří ve Spartě doposavad působili.

Otto Sykora s hráči vedl individuální pohovory k vyhodnocení sezony a jejich dalšího působení v klubu. Po jejich uskutečnění ve Spartě končí útočníci David Výborný, Ondřej Kratěna a obránci Petr Macholda a Doug O´Brien. Útočníci Karel Hromas s Markem Bartánusem pro příští sezonu zamíří na hostování s další možnou perspektivou ve Spartě. V Holešovicích nebude dále působit ani obránce Michal Gulaši, který nepřijal novou nabídku smlouvy. V dresu Sparty se nadále neobjeví také útočníci Radek Smoleňák a Tomáš Kůrka.

Výborný a Kratěna ve Spartě končí

Ze zkušených hráčů ve Spartě již nebudou pokračovat útočníci David Výborný a Ondřej Kratěna. „Pro Spartu toho v minulosti odvedli mnoho dobrého a pro řadu lidí byli tváří Sparty. V současné době ale budujeme nový tým a David Výborný s Ondřejem Kratěnou nám do jeho konceptu už nezapadají,“ uvádí Otto Sykora. Oběma hráčům patří za jejich působení ve sparťanském dresu obdiv. Jejich jména zůstanou nesmazatelně zapsána pod řadou individuálních a týmových úspěchů v historii holešovického klubu.

V obranných řadách nebudou dále figurovat Petr Macholda a Doug O´Brien. „Nenabídli jsme jim novou smlouvu, už s nimi nepočítáme,“ informuje nový sportovní manažer Holešovických.

Hromas a Bartánus půjdou na hostování

Na soupisce A-mužstvu pro příští extraligovou sezonu nebudou útočníci Karel Hromas a Marek Bartánus, přestože mají ve Spartě platné smlouvy. Pro následující ročník totiž zamíří na hostování do jiných extraligových klubů. Možnost většího prostoru v jiném mužstvu by mělo přispět k jejich dalšímu výkonnostnímu růstu.

„Karel Hromas je hráč s obrovským srdcem a pro Spartu v budoucnu může být ještě velmi platný. Momentálně však cítíme, že ve své kariéře potřebuje nějaký nový impuls, a proto mu jen prospěje, když změní prostředí,“ říká Otto Sykora.

„Sledovat budeme pozorně i Marka Bartánuse. I on totiž potřebuje dostat hodně prostoru, aby se po příchodu ze Slovenska v české extralize ještě více adaptoval.“

Gulaši nepřijal vylepšenou smlouvu a odchází

Při sestavování defenzivy budoucího týmu Otto Sykora nepočítá už ani s Michalem Gulašim. „Michalovi jsme nabídli novou smlouvu. Měli jsme o něj zájem a nový kontrakt byl navíc po finanční stránce navýšen. On se však rozhodl pro nabídku jiného klubu a bude tedy hrát jinde,“ sděluje Otto Sykora, mimo jiné bývalý manažer německého Norimberka.

Končí také Smoleňák a Kůrka

V průběhu loňské sezony do Sparty z Kladna zamířil Sacha Treille, aby už v závěru sezony zapadl do sparťanského kolektivu. Náhradou za něj do konce sezony na Kladno v rámci hostování odešel Radek Smoleňák. Útočník se však oproti původním předpokladům do Sparty už nevrátí. „Radek je sice hráč střední generace, která je v každém týmu potřeba. Se Spartou má uzavřenou hráčskou smlouvu, ale v našich plánech pro novou sezonu nehraje žádnou roli podobně jako Tomáš Kůrka,“ odtajňuje své plány Otto Sykora.

Nový tým? Hráčský trh sledujeme pozorně

Otto Sykora v současné době intenzivně pracuje na příchodu nových hráčů. „Já osobně za poslední dobu vidím hodně zápasů. Před příchodem nového hráče jej totiž chci vidět osobně několikrát přímo v utkání. Máme představu, jak by měl nový tým vypadat a proto musíme vybrat ty nejlepší kluky, kteří k sobě budou vhodně pasovat,“ říká Otto Sykora.

„Chceme, aby Sparta hrála rychlý, hodně bruslivý a nátlakový hokej. Noví hráči tak musí splňovat tyto kritéria spolu s enormním nasazením. Ve hře našeho týmu musí být cítit nadšení ze hry,“ říká sportovní manažer Sparty Otto Sykora. Zároveň však podotýká, že zatím nemůže být konkrétní. „Prosíme zatím o trpělivost, hráči mají stále platné smlouvy v jiných klubech. Kádr budujeme postupně a čeká nás hodně práce.“

Související články

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek