28. 4. 2011 Radek Papáček

Slavné Rangers pražská Sparta přivítá koncem září

P r a h a - New York Rangers odehrají ve čtvrtek 29. září 2011 mimořádné exhibiční utkání proti pražské Spartě. Akce se uskuteční v rámci projektu „2011 Compuware NHL Premiere Challenge“. Vstupenky na tento zápas budou k dostání od 11. května 2011 na Zákaznickém centru HC Sparta Praha.

Utkání bude hokejová Sparta organizovat ve spolupráci s marketingovou agenturou Českou sportovní, dále vedením NHL a hráčskou asociací NHLPA.

„New York Rangers je jeden nejznámějších týmů NHL . Manhattanští Blueshirts jsou jedním z klubů Original Six a jako první americký klub v historii zámořské soutěže vybojovali Stanleyův pohár. Utkat se s Rangers tak bude pro náš celý klub velmi prestižní událostí,“ uvedl Petr Bříza, předseda představenstva HC Sparta Praha, a.s.

Rangers se v Praze již v minulosti představili. Jednalo se o evropské zahájení sezóny NHL 2008/2009. Před vyprodanou O2 arénou se uskutečnila dvě utkání proti týmu Tampa Bay Lightning. V obou zápasech zvítězili Rangers 2:1.

Duel mezi Spartou a Rangers se uskuteční 29. září 2011 v holešovické TESLA ARENĚ. „Cílem pořádání této akce je přinést výjimečný zážitek našim fanouškům. Předprodej vstupenek na utkání Sparty s Rangers tak bude zahájen nejdříve pro držitele nových permanentních karet. Předpokládáme, že půjde především o dlouhodobé majitele sezonních vstupenek, a tímto jim ukázat, že si jejich podpory vážíme,“ sdělil Zbyněk Černý, výkonný ředitel Sparty.

Permanentní karty na extraligové zápasy Sparty v základní části 2011/2012 budou v prodeji od 11. května 2011. „Kdo si permanentku pořídí během následujícího týdne, bude mít možnost zakoupit vstupenku na utkání s Rangers za zvýhodněnou cenu, a to jak na „své místo“ (rezervované na zápasy české extraligy), tak na další až 4 nejlepší možná místa v aréně,“ přibližuje Zbyněk Černý.

V období mezi 11. a 18. května 2011 si tak vstupenky na zápas Sparty s Rangers skutečně budou moci koupit jen noví držitelé permanentních karet na hokejovou sezonu 2011/2012. „Od 19. května budou pak vstupenky volně v prodeji, a to jak v našem Zákaznickém centru, tak i u na pobočkách našeho ticketingového partnera, společnosti TicketPortal, a na internetu,“ doplňuje výkonný ředitel klubu.

Permanentní karty na zápasy Sparty v základní části 2011/2012 budou rozděleny do několika kategorií v cenovém rozmezí od 1250 Kč do 4500 Kč. „Do několika kategorií budou rozděleny i vstupenky na Rangers. Budou se pohybovat od 600 Kč do 1300 Kč. Držitelé permanentek budou však moci lístky pořídit ještě o 100 Kč výhodněji na jednu vstupenku,“ informuje Zbyněk Černý.

Letošní sezónu zahájí Rangers ve stockholmské Ericsson Globe Areně. V pátek 7. října odehrají ve Švédsku svůj první zápas proti týmu Los Angeles Kings, v sobotu 8. října bude následovat utkání proti Anaheim Ducks. Exhibiční utkání Compuware NHL Premiere Challenge tak bude předcházet soutěžnímu startu NHL.

„Naše společnost již dvakrát přivezla do Prahy zahajovací zápasy NHL, a tak jsme ani tentokrát nezaváhali, když jsme měli možnost podílet se organizaci exhibičního utkání Sparta Praha vs. New York Rangers. S jednáním s partnery se zámoří máme bohaté zkušenosti, stejně tak jsme byli v minulosti spokojeni se spoluprací s HC Sparta Praha, kde týmy NHL trénovali. Nadcházející exhibice přinese českým fanouškům opět trochu jiný pohled na zámořský hokej a také jinou atmosféru, než na jakou byli při minulých zápasech zvyklí. Všichni se mají rozhodně na co těšit a osobně jsem velmi rád, že se stopa NHL ani v tomto roce z Česka neztratila,“ uvedl Miroslav Černošek, majitel České sportovní, a.s.

„Jako organizace New York Rangers jsme nadšeni, že máme možnost se v rámci přípravy na sezonu 2011/12 utkat v exhibičním utkání s HC Sparta Praha, jedním z nejtradičnějších klubů v Evropě,“ řekl Glen Sather, prezident a generální manažer klubu New York Rangers. „Vzhledem k tomu, že už jsme v Praze v roce 2009 dvě utkání odehráli, víme moc dobře, jaké nadšené hokejové fanoušky tato země má, a už se na ně moc těšíme,“ dodal Glen Sather.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek