1. 5. 2011 Radek Papáček

Bratři Rachůnkové přicházejí do Sparty!

P r a h a - Pražská Sparta hlásí první nové tváře v kádru pro hokejovou sezonu 2011/12. Do týmu přicházejí reprezentant Ivan Rachůnek a jeho bratr Tomáš Rachůnek. Útočnící z rozsáhlé hokejové rodiny do Sparty míří společně ze Zlína.

Hokejová Sparta postupně sestavuje tým pro novou sezonu a právě Ivan Rachůnek by v něm měl hrát důležitou roli. „Ivan je obrovský bojovník, hráč s dobrým bruslením a velkým srdcem. Tedy přesně typ hokejisty, které chceme v novém mužstvu mít,“ říká Otto Sykora, sportovní manažer Sparty.

„Během loňské sezony odváděl dobré výkony, o čemž jsme se několikrát přesvědčili na vlastní oči. Mohu potvrdit, že jsme jej hodně sledovali,“ konstatuje Otto Sykora.

Vedení Sparty s Ivanem Rachůnkem počítá do dlouhodobé koncepce. „Uzavřeli jsme spolu tříletou smlouvu, měl by totiž na několik sezon dopředu být členem kostry nového mužstva,“ potvrzuje sportovní manažer Sparty.

Ivan Rachůnek jako širší člen české reprezentace navíc nechyběl v přípravě národního mužstva na mistrovství světa. Sparťanské prostředí si tak na chvíli vyzkoušel během přípravy reprezentace právě v TESLA ARENĚ. Spolu s ním do Holešovic ze Zlína přichází i jeho mladší bratr Tomáš.

Rachůnek nejmladší se popere o místo

Dvacetiletý Tomáš Rachůnek ve Spartě podepsal jednoletý kontrakt. „V loňské sezoně nastupoval za juniory ve Znojmě, s nimiž vyhrál nejvyšší soutěž, a navíc hrál i za seniory v první lize. Dále nasbíral zkušenosti ve 12 extraligových zápasech za Plzeň,“ představuje mladíka Otto Sykora.

Tomáš Rachůnek patří také do reprezentace dvacetiletých. „Myslím si, že z něj může vyrůst velice dobrý hokejista. Do Sparty nyní přichází poprat se o své místo v prvním mužstvu,“ říká Otto Sykora.

V pražském klubu by se navíc mohli sejít kompletní bratři Rachůnkové. Útočníky Ivana a Tomáše totiž v rodině doplňuje ještě obránce Karel Rachůnek. Nejstarší a nejslavnější z rodinného klanu momentálně na Slovensku obhajuje zlatou medaili z loňského šampionátu.

„Pro nadcházející sezonu to není aktuální, ale v dalších letech by se tomu tak mohlo stát,“ usmívá se Otto Sykora. Sám Karel Rachůnek se již dříve nechal slyšet, že oblékat dres spolu s bratry v jednom týmu by byl jeho sen.

Před příchodem bratří Rachůnků Sparta již informovala o podpisu nové smlouvy s brankářem Tomášem Pöpperlem, který tak bude i v příští sezoně jedničkou Holešovických.

Naopak útočník Tomáš Kůrka opouští Spartu a bude hrát příští sezonu za Slavii.


Bratři Rachůnci již ve sparťanských barvách. Na snímku zleva Tomáš Rachůnek a Ivan Rachůnek.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek