28. 9. 2011 tad

Rangers na večeři: řízek namazaný kečupem a knedlíky rukama

Poprvé v Praze. Tak to si dáme nějakou místní specialitu, řeklo si několik hráčů první den v české metropoli. V restauraci Bílý Koníček na Staroměstkém náměstí tak Rangers vedle mozzarely, řeckého salátu, špaget nebo kaviáru vyzkoušeli třeba i řízek a hovězí guláš. Jen v pití se shodli úplně všichni - každý ochutnal české pivo.

Úterý bylo pro hráče vinou časového posunu velmi krátké. Po příletu se svěřenci Johna Tortorelly jenom stavili na hotelu, aby hned zamířili do Tesla areny na zahřívací trénink. Na programu byla lehká cvičení, hráči se v poklidném tempu jen protáhli. "Jestli nejsem unavený z časového posunu? Ani ne. Dali nám v letadle něco, abychom spali," svěřil se třetí brankář Scott Stajcer.

Dalším a posledním oficiálním programem týmu byl odjezd do hotelu Intercontinental, kde jsou hráči i celý realizační tým ubytovaní. Většina hráčů pak po několika skupinkách vyrazila do města. Parta kolem Brada Richardse si dala večeři v jedné z restaurací na Staroměstském náměstí. Hitem bylo caprese a boloňské špagety. Někteří ale vyzkoušeli i místní speciality: útočník Brandon Prust vyzkoušel vepřový řízek (pro místní ho trochu nezvykle konzumoval natřený kečupem s hranolkami), obránce Steve Eminger se po ujištění, zda-li je to bezpečné, pustil do hovězího guláše. První, co ho zaujalo, byl houskový knedlík, který se jal nejprve konzumovat rukama, v domnění, že je to nějaký místní druh pečiva. Talentovaný bek Del Zotto vyzkoušel hovězí stejk. Po překvapivém zjištění, že v Čechách neexistuje v Americe jinak velmi oblíbené lehké pivo, většina hráčů zapíjela klasickou desítkou.

V jedné restauraci se hráči potkali i s posádkou letadla, která je do Prahy přivezla. "Letěli jsme speciálem s letadlem od Delty," vysvětloval Prust. Hráči objednali na stůl láhev vína, za což se dočkali velmi vstřícných reakcí. "Chtěl bych vám jako kapitán posádky poděkovat, dámy jsou okouzleny vaší pozorností," pronesl pilot při cestě kolem stolu hokejistů. "Zaslouží si to, dobře se o nás postarali," poznamenal Prust.

Od stolu v restauraci Bílý Koníček bylo dobře vidět na orloj i prostor kolem. Během dvou hodin se kolem mihly další skupinky spoluhráčů, některé se na chvíli zastavily. "Můj bože, podívejte se na tohle," pronesl Richards, když zahlédl chlapíka v doprovodu přitažlivé dámy. "To si snad dělá legraci. Taková kočka a zrovna s ním..." Nejednalo se však o spoluhráče či člověka z klubu, ale o rozhodčího z NHL. "Kde jsou další hezké holky? Ony se někde schovávají," řekl Richards na oko znechuceně, když se na náměstí procházeli postarší turisté.

U stolu se na chvíli ukázal i generální manažer Glen Sather v doprovodu věčně dobře naladěného asistenta trenéra. Stejný pár potkali hráči ještě u bankomatu, kde si vybírali své první české bankovky. "Mám obavu, že tam pro vás nebude dost peněz," prohodil Sather se smíchem k frontě stojící před strojem.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek