3. 11. 2013 Daniel Ryl

Lukáš Klimek: O tom rekordu jsem netušil

Ze všech sparťanů to byl právě on, kdo vyslal na branku Energie nejvíce střel. Ze sedmi pokusů LUKÁŠE KLIMKA se ujaly dvě a křídelník Sparty přispěl k vysokému vítězství. "Odehráli jsme výborné utkání po všech stránkách," usmíval se po duelu se Západočechy.

Holešovický celek na ledě dominoval od úvodní vteřiny zápasu a z nedělního duelu udělal koncert. "Po takovém vítězství se asi nic vytýkat nedá, přestože si tam několik šancí vypracovali, ale šance má soupeř v každém utkání," těšilo po utkání Klimka. Sparťanský forvard napodobil utkání v Hradci Králové, kde vstřelil také dvě branky a k hattricku měl velmi blízko. "Jsem rád, že jsem k tomu vysokému vítězství přispěl, i když minimálně další dvě šance jsem tam měl. Dávám jich tak padesát procent," smál se.

Své spoluhráče ovšem k většímu počtu přihrávek nepobízel. "Nad tím jsem dneska vůbec nepřemýšlel. Ani nevím o tom, že jsem měl nejvíce střel. Za ty dvě branky jsem ale rád." Přestup z Ostravy se jeví jako výborná volba. "Užívám si to tu, zatím nám to šlape výborně. My ovšem nesmíme usnout na vavřínech a musíme dál pracovat, abychom se posunuli dopředu," krotil emoce.

Před reprezentační přestávkou se nabízí otázka, jak se sparťané s toutu pauzou srovnají. "Nemám strach, že by se na nás nějak podepsala. Čtyři kluci na repre jedou, budou v zápřahu, ale nebál bych se nějakého negativního vlivu." Usměvavý rodák z Ostravy přiznává, že odpočinek přijde vhod. "Odpočineme si a začneme zase trénovat. Psychicky si na chvilku odpočineme od hokeje a potom do toho skočíme s chutí," přesvědčoval.

Na tým teď čeká zasloužené volno. "Máme ho dva dny, potom budeme zase pilně trénovat, aby nám to takhle šlapalo dál." Na oko ovšem poškádlil trenéra Josefa Jandače. "Víc než dva dny nám bohužel trenér nedá," smál se na závěr.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek