4. 3. 2014 Daniel Ryl

Málo jsme se tlačili do branky, trápilo Švrčka

Na zlínském ledě nechyběl ani obránce JAN ŠVRČEK a byl to právě on, kdo ve čtrnácté minutě srovnal stav zápasu. Bohužel pro Pražany byl jediným střelcem z jejich řad a Sparta odjela ze Zlína bez bodů také ve druhém vzájemném utkání. Oba týmy ovšem předvedly atraktivní podívanou.

Poslední zápasy už přináší duely, které se podobají zápasům play off. Zlín je typický svou poctivou defenzivou a zodpovědnou hrou, podobné stylu play off. Potvrdil svou pověst?
Moc dobře jsme věděli, že nás čeká těžké utkání, protože Zlín je velmi nepříjemný soupeř. Hrají velmi dobře v obraně a hrají typický play off hokej. My už se v posledních zápasech snažíme hrát tak, jak chceme hrát v play off.

Co tentokrát rozhodlo o vítězství Zlína?
Jak jsem říkal, dostali jsme dva laciné góly, zatímco my jsme se na šance hrozně nadřeli. Dostávali jsme se do nich málo a hodně těžce.

Utkání se Zlínem je pro vás speciální, protože jste v jeho dresu působil. Svůj návrat jste okořenil jedinou brankou svého týmu. Jste rád, že se vám podařilo skórovat zrovna na ledě svého bývalého týmu?
(směje se) On to byl jeden z těch náhodných gólů. Karel Kubát mi to tam posunul na jedničku a já jsem to prostě jenom vystřelil na branku. Puk ještě tečoval někdo ze zlínských hráčů a propadlo to až do branky. Byla to šťastná branka.

Ze Zlína se body odváží velmi těžce. Čím to podle vás je?
Zlín je opravdu nepříjemný soupeř a těžko se s ním hraje. Navíc tu panuje bouřlivá atmosféra a obzvlášť, když přijede Sparta. Všichni se na to utkání těší a všichni tu jdou proti ní, takže se tu hraje velmi těžko.

3
Branka na zlínském ledě byla už třetí trefou Jana Švrčka v této sezoně.

Ani na druhý pokus jste nepřekonali bodový rekord Pardubic ze sezony 2002/2003. Jste na druhou stranu radši, že budete mít ve čtvrtek právě proti Pardubicím o motivaci postaráno?
My se teď na žádné rekordy nekoukáme. Všichni už se soustředíme pouze na blížící se play off, protože to je nejdůležitější. Rekord bychom rádi překonali, ale prioritou je play off.

Čtvrteční duel nakonec odehrajete v Holešovicích a odpadne vám cestování. Předpokládám, že jste jenom rádi...
Určitě ano, protože nemusíme do Pardubic jezdit a celou základní část uzavřeme na našem stadionu. Doufám, že se nám ten poslední zápas podaří vyhrát.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek