9. 8. 2014 Jiří Liebreich

Staňa: Slušná úspěšnost na nájezdy? Jasně!

Druhý zápas Sparty v přípravě, druhá výhra. Po přestřelce v Českých Budějovicích přišel o něco vyrovnanější a na góly chudší duel, souboj mezi Holešovickými a Eisbären Berlín však fanoušky v Litoměřicích rozhodně nenudil. Svým uměním se o to postaral i RASTISLAV STAŇA, který k výhře Pražanů vypomohl sedmi chycenými nájezdy: "Kdyby to takhle bylo i v sezoně, byl bych spokojený."

Proti Berlínu to pro vás byl první zápas v nové sezoně, byl jste s ním spokojený? Na co se brankář v prvním utkání ročníku nejvíce soustředí?
Nebylo to z mé strany stoprocentní, stále je co zlepšovat. Myslím si, že to nebylo špatné, vítězství po nájezdech potěší. V prvním zápase je těžká každá střela, nesmím tedy nic podcenit. První utkání je vždy takové specifické.

Oba góly vám soupeř vstřelil v oslabení. Bylo to zapříčiněno menší sehraností týmu na samém počátku nového ročníku?
Když si vybavím situaci u prvního gólu, tak to byla moje chyba. Odrazil se ode mě puk, to musím mít… U druhého gólu to provedl Mulock velmi dobře, uvolnil se. Zřejmě jsme mu dopřáli příliš mnoho volného prostoru. I přes to si ale nemyslím, že bychom hráli oslabení až tak zle, i v přesilovkách jsme něco dokázali vymyslet.

Rastislav Staňa

Rozhýbal vás soupeř z Německa dostatečně? Jste spokojen s vytížeností?
Na první zápas to bylo OK. Čím víc budu mít práce, tím lépe pro mě – rychleji se tak dostanu do tempa. Možná bych si tedy i představoval více práce v dnešním utkání.

Všiml jsem si minimálně dvou situací, při které jste se ošklivě srazil ať už se soupeřem, nebo dokonce s vlastním spoluhráčem. Vyvázl jste z utkání bez větší újmy?
Naštěstí ano. Máte ale pravdu, dvakrát to vypadalo velice špatně. V první třetině mi po srážce spadla přilba, nejvíc jsem se ale bál ve třetí třetině. Nabruslil tam do mě soupeř, vlétl navíc přímo na mě. Musím ale zaklepat, naštěstí jsem z dnešního zápasu vyvázl v pořádku.

Střetnutí s Eisbären rozhodla až osmá série nájezdů, vy jste však inkasoval pouze jednou. Na toto téma neočekávám nic jiného, než spokojená slova z úst brankáře…
Jasný! (úsměv) Soustředil jsem se na každý nájezd, jeden mi tam spadl. Samozřejmě jsem ale spokojený, inkasovat jednou z osmi pokusů soupeře, to je dobrá úspěšnost. Kdyby to takhle pokračovalo i v sezoně, byl bych spokojený. Když mě překonal Foy, tak jsem byl zřejmě až příliš vybruslený ven z brány. On tam potom měl prostor.

Jak hodnotíte svou sehranost s hráči v poli?
Na to, že většina hráčů hrála svůj první zápas v sezoně, to nebylo špatné. Jak říkám, stále je co zlepšovat, špatný zápas jsme ale nesehráli. Vždy je důležité, aby fungovala komunikace mezi brankářem a obránci. Chci po nich, aby hráli jednoduše a neztráceli puky v našem obranném pásmu.

Dnes jste inkasoval dvakrát, budete beky chválit, nebo jim dáte pořádný kartáč?
Řekněme – s mírou… (smích).

Hrál jste někdy v Litoměřicích? Jak se vám zde líbilo?
Nikdy v životě jsem tu nehrál, vůbec jsem nevěděl, jaký stadion mám čekat. Netuším, jak velké jsou Litoměřice město, stadion mají ale velice příjemný. I samotná atmosféra v utkání byla velmi dobrá.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila