5. 9. 2014 Daniel Ryl

CHL: Spartu čeká domácí odveta proti KalPě

Ve čtvrtém utkání Champions Hockey League bude mít Sparta o motivaci postaráno. Po domácím vítězství nad Växjö Lakers na ni čeká KalPa Kuopio a právě v duelu proti finskému klubu se může pražský celek výrazně přiblížit postupu ze skupiny G. Odveta s Kuopiem je na programu v sobotu 6. září a úvodní buly bude vhozeno ve 20 hodin.

Champions Hockey League má za sebou třetí hrací den a pražská Sparta vládne skupině G. Pražský celek rozšířil pětibodový lup ze Skandinávie o tři body z domácí odvety proti švédskému Växjö. Tentokrát přivítají Jandačovi svěřenci finskou KalPu, která nezvládla odvetu s Mannheimem a na jeho ledě prohrála 1:3. I přes porážku patří Kuopiu druhé místo tabulky.

Drama v Kuopiu Sparta zvládla a odvezla si dva body

"Budou hrát podobně jako Växjö, ale trochu se ten jejich styl liší. Můžeme od nich očekávat hlavně rychlý a technický hokej. Chceme zase vyhrát a udělat další krůček k postupu."
- obránce ADAM POLÁŠEK před duelem s KalPou

KALPA KUOPIO - SPARTA PRAHA 4:5sn (2:0, 1:2, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Junnila (Liedes, Harjama), 18. Riikola (Ilomäki, Birner), 38. Mutanen (Riikola), 58. Birner (Kubalík, Ilomäki) – 21. Sabolič, 24. Cingel (Hlinka, Sabolič), 56. Buchtele (Réway), 59. Buchtele (Réway), rozhodující sam. nájezd Sabolič. Rozhodčí: Sjöberg (SWE), Metsälä (FIN) – Orava (FIN), Perämäki (FIN). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2246. Střely na branku: 25:32. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5.

Sestava KalPy: Kilpeläinen – Halonen, Jokela, Riikola, Koivisto, Konttinen, Lyytinen, Seppälä – Birner, Ilomäki, Kubalík – Keränen, Rissanen, Voutilainen – Mutanen, Kinnunen, Kolehmainen – Liedes, Harjama, Junnila – Tammela. Trenér: Pekka Virta.

Sestava Sparty: Staňa (od 4. série SN Novotný) – Pilař, Ďaloga, Barinka, Piskáček, Hrbas, Polášek, Mikuš, Švrček – Cingel, Hlinka, Sabolič – Pech, Kumstát, Rolinek – Réway, Buchtele, Přibyl – Torquato, Bahenský, Klimek. Trenér: Josef Jandač.

Navrátilec Forman: Tvrdost je údělem naší lajny!

Návrat po zranění jste měl ostrý, protože jste nastoupil hned do soutěžního utkání s Växjö. Cítil jste se na ledě dobře, nebo jste pociťoval zápasový deficit?
Musím přiznat, že jsem se trochu bál, jak se na ledě budu cítit. K tomu přibyl hybridní icing a další nová pravidla, ale musím říct, že jsem se cítil výborně.

Ve čtvrtém útoku jste dostal nové spoluhráče. Společně s Dominikem Volkem a Zackem Torquatem jste několikrát ukázali, že nejste žádní nazdárci. Je právě důrazná a tvrdá hra vaším úkolem?
To už je takový úděl čtvrté lajny. Já, Zack i Dominik jsme hodně bojovní kluci, takže nám ten tvrdý hokej sedí. S klukama se mi hrálo dobře.

Na ledě bylo k vidění hodně osobních soubojů a šarvátek. Přispěl k tomu také švýcarský sudí Massy, který je zvyklý na kanadský styl hokeje? Pociťoval jste na ledě, že si můžete dovolit o něco víc, než třeba v extraligových zápasech?
Nijak výrazně jsem to nepociťoval. Věděl jsem, že nás bude pískat někdo ze zahraničí, ale netušil jsem, že to bude zrovna Švýcar. Nijak výrazně jsem to nevnímal.

V dalším utkání vás čeká finská KalPa, se kterou máte zkušenosti už ze zápasů European Trophy. Co od Kuopia očekáváte?
Abych pravdu řekl, tak už si je moc nepamatuju. Ve Finsku jsem nehrál, ale kluci říkali, že to nebyla sranda. Na to utkání jsem se koukal na internetu a docela na nás nastoupili. Nemůžu je nějak moc hodnotit, musíte se zeptat po zápase. (směje se)

Ještě k vašemu zranění ruky. Tým se hodně obměnil a vy jste se vrátil do rozjetého kolotoče. Byl ten návrat o to těžší?
Musím říct, že jsem ho měl naopak lehčí. Měl jsem zraněnou jenom ruku, takže jsem mohl bruslit. S panem Motákem jsem chodil na led, měl jsem od Michala Hamršmída individuální plán, takže v tom problém nebyl. S týmem jsem na první dva zápasy nejel, ale byl jsem pořád na ledě.

Vstupenky můžete stále kupovat v prodejní síti Ticketportal a v sobotu také na pokladnách Tipsport areny, které budou otevřeny čtyři hodiny před začátkem utkání. Vstupenku na sezení si můžete pořídit již od 120 Kč, vstupenka do domácího kotle stojí 85 Kč.

Online nákup vstupenek na Champions Hockey League

6. září,  sobota:   SPARTA - KalPa Kuopio
 8. října, středa:   SPARTA - Adler Mannheim
Zvýhodněný balíček:  tři zápasy za cenu dvou

Majitelé permanentních vstupenek mají na zápasy v základní skupině CHL vstup zdarma.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek