4. 1. 2018 HC Sparta

9. ročník projektu Sparta vzdává hold je tady

Stalo se už tradicí, že v závěru ledna každého roku se koná další díl projektu Sparta vzdává hold. Letos tomu tak je již podeváté v historii. Tradiční podpora složek Integrovaného záchranného systému má v této sezoně podtitul „Z generace na generaci“. Vyvrcholí dvěma domácími zápasy, na něž budou do ochozů O2 areny tradičně pozvány tisícovky hasičů, policistů, záchranářů a zástupců armády. Jedná se o nedělní duely 21. ledna proti Vítkovicím a 28. ledna proti Plzni.

Dva ze sedmi lednových domácích duelů věnuje jediný extraligový klub v Praze v aktuální sezoně Tipsport extraligy devátému ročníku tradičního projektu Sparta vzdává hold. Obě střetnutí odehrají sparťané opět ve speciálních dresech, které půjdou následně do aukce. Její výtěžek bude přidán k výnosu z dražby výročních dresů z prosince 2017 a společně poputují na konto Nadace policistů a hasičů a Vojenského fondu solidarity.

„V historii tohoto tradičního projektu již speciální dresy připomínaly policejní i hasičské uniformy, záchranářské odění i vojenské maskáče. Jelikož jsme již touto cestou poukázali na činnost všech složek Integrovaného záchranného systému, rozhodli jsme se pro aktuální ročník sáhnout znovu k maskáčovému dresu,“ říká Tomáš Zetek, tiskový mluvčí klubu.

Tentokráte jsou ale unikátní dresy vyvedeny v tmavší variantě, kde převládají šedá, černá a rudá barva. Nechybí na nich samozřejmě ani logo projektu Sparta vzdává hold na límci dresu a loga všech čtyř složek IZS, tedy Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy, Policie České republiky, Hasičského záchranného sboru České republiky a armády České republiky.

Dres k devátému ročníku akce Sparta vzdává hold na sobě můžete mít již při prvním utkání 21. ledna. Objednejte si ho ve Fanshopu do 5. ledna (včetně platby) a můžete vzdát hold spolu s námi. Na výběr máte ze dvou variant dresu nebo dresového trička. A samozřejmě si ho můžete opatřit se jménem a číslem svého oblíbeného hráče nebo svým vlastním. DRES SPARTA VZDÁVÁ HOLD OBJEDNÁVEJTE ZDE.


Obě utkání mají tradičně charitativní ráz a kromě aukce dresů je samozřejmostí i pozvání a následná osobní účast záchranářů, hasičů, policistů a vojáků v hledišti O2 areny na zmíněných kláních. „Jako každý rok uvolníme vstupenky pro zástupce složek Integrovaného záchranného systému. Stejně jako v minulých dvou sezonách, kdy se akce Sparta vzdává hold přesunula do O2 areny, bude na duely s Vítkovicemi a Plzní uvolněno tisíce vstupenek. V tomto roce to bude dohromady zhruba čtrnáct tisíc,“ dodává Zetek.

Utkání v neděli 28. ledna bude navíc předcházet velkolepý ceremoniál, jenž startuje v 15.00 hodin. Ještě před ním bude možné si před O2 arenou prohlédnout techniku jednotlivých složek a na ledové ploše pak budou v jeho rámci představeny se svými příběhy rodiny, které zasvětily po několik generací svůj život činnosti u jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému.

Ohlédnutí za akcí Sparta vzdává hold 2017

„Slogan Z generace na generaci provází celou Spartu a rozhodli jsme se jej aplikovat i na letošní ročník projektu Sparta vzdává hold. Nebudeme tedy jako v dřívějších letech vyznamenávat jednotlivce, ale celé rodiny, které jsou díky svým členům po více generací součástí policejních, záchranářských, hasičských a vojenských složek,“ vysvětluje tiskový mluvčí klubu.

Speciálními partnery devátého ročníku projektu Sparta vzdává hold jsou Sprinkler Group, Česká zbrojovka, Hankook Tire a Louda Auto. Poslední jmenovaná společnost patřící mezi hlavní partnery HC Sparta Praha má pod záštitou i druhý ročník Turnaje složek IZS, jenž se odehraje o přestávkách zápasu s Vítkovicemi 21. ledna a vyvrcholí finálovým soubojem o první přestávce duelu proti Plzni v neděli 28. ledna.

Hankook: www.hankooktire.cz; Česká zbrojovka: www.czub.cz; Louda Auto: www.louda.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek