30. 1. 2015 Robin Mana

Réway: V těch dresech musíme hrát častěji

Už ve čtvrté minutě utkání s Karlovými Vary otevřel MARTIN RÉWAY skóre, a započal tak kanonádu, na jejímž konci svítil na tabuli výsledek 9:1. Mladý útočník pak ke své trefě přidal ještě dvě asistence a sparťané i díky jeho bodovému příspěvku vzdali hold všem složkám Integrovaného záchranného systému. Nejen speciální akcí, ale i předvedenou hrou.

Martine, narozdíl od prvního utkání Holdu, to dnes bylo asi výrazně příjemnější představení...
Doufám, že si to užili hlavně fanoušci, protože i minule přišli v hojném počtu a my jsme to zkazili. Chtěli jsme jim to vynahradit a jsme rádi, že jsme to zvládli.

Po tom prvním gólu jste tam měl hodně velkou radost...
Myslím, že ten gól byl hodně důležitý, protože se nám v poslední době nedařilo dávat tu první branku. Tentokrát se to podařilo a nám to dodalo klid a chuť do zápasu.

Martin Réway

Po nepovedených utkáních s Hradcem a Boleslaví jste si to, zdá se, vyříkali z plných plic. Byl to i ten důvod dnešního úspěchu?
My jsme chtěli hlavně udělat radost fanouškům, ale také sobě, protože před play off se musíme naladit co nejlépe, aby forma byla stabilní. Jsme rádi za tenhle zápas a musíme se už soustředit na Slavii.

S jakou taktikou jste šli do zápasu? Dnes jste toho totiž hostům skutečně moc nedovolili...
Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany a chtěli jsme pomoci Filipovi, aby tam neměl tolik práce. Myslím, že až na ten jeden inkasovaný gól se to podařilo.

Jak se vám líbila speciální sada dresů?
Dresy byly pěkné, ale abych pravdu řekl, trochu to dráždilo oči.

Je to nějak těžší pro hráče nějak výrazně složitější, zvyknout si na to?
To bych neřekl. My jsme je viděli už před třemi týdny, takže jsme věděli, do čeho půjdeme. Navíc je to jen na ten jeden speciální zápas.

Speciální reflexní dresy, devět gólů a krásné kombinace...Byli spoluhráči snad nějak lépe vidět?
No, asi jo. (smích) Musíme v nich hrát častěji.

1+2
takové je skóre MARTINA RÉWAYE ze zápasu s Karlovými Vary

V neděli čeká Spartu derby, jak moc je to konkrétně pro vás osobně speciální zápas?
Derby je pro mě nejvíc z celé extraligy. Beru to hodně vážně a věřím, že ten zápas zvládneme a budeme pokračovat v dobrých výkonech.

Objevily se i názory, že kvůli situaci Slavie to může být poslední derby na hodně dlouho. Byla by to podle vás škoda pro extraligu?
Přál bych si, aby Slavie v lize zůstala. Je to rival, porážet je chceme, ale myslím, že i pro fanoušky by bylo dobré, aby se derby hrálo i dál.

Do Sparty přišel útočník Michal Vondrka, pro kterého by mohlo být derby paradoxně prvním zápasem v rudém. Bavili jste se o tom?
Michal to tam bude mít těžké, ale zase fanoušci Slavie asi pochopí v jaké jsou momentálně situaci. Přišel do jednoho z nejlepších klubů v Česku, je to kvalitní hráč a my jsme rádi, že nás posílil.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila