13. 8. 2015 Tereza Velikovská

V pátek pro Spartu startuje Dolomiten Cup

Již v pátek sparťané vstoupí do turnaje Dolomiten Cup, a to duelem proti německému vicemistrovi ERC Ingolstadt. Kvalitního mezinárodního turnaje v Neumarktu se Sparta účastní rámci předsezonního soustředění v italských Dolomitech, které je naplánované od 14. do 19. srpna. Druhý zápas na turnaji sparťany čeká v neděli.

Pro jubilejní desátý ročník turnaje získali pořadatelé čtyři elitní evropské kluby. Kromě Sparty také oba dva finalisty posledního ročníku německé DEL (Deutsche Eishockey Liga), tedy mistrovský Mannheim a vicemistra z Ingolstadtu. Toho tedy může případně čekat odveta za finálovou prohru. Čtvrtým účastníkem je Kloten hrající švýcarskou NLA (National League A), který trénuje bývalý reprezentační kouč Švýcarska Sean Simpson.

V pátek 14. srpna se Sparta v rámci turnaje pořádaného ve městě Neumarkt utká s Ingolstadtem. Podle toho, zda zvítězí nebo prohraje, bude poté v neděli 16. srpna hrát buď o třetí místo s poraženým ze druhé dvojice (Kloten - Mannheim), nebo finále proti vítězi tohoto zápasu. Živé streamy že všech zápasů můžete sledovat na livestream.com, textové přenosy toho nejdůležitějšího vám přinese server onlajny.com.

Pro Spartu i oba německé kluby je turnaj zároveň přípravou na zápasy v základních skupinách Champions Hockey League. "Jde nám v první řadě o to se výborně připravit na duely s Hamarem a Ženevou, Liga mistrů je pro nás opět jasnou prioritou. Z tohoto důvodu jsme velmi rádi, že se účastníme právě Dolomiten Cupu, kde se střetneme s opravdu špičkovými evropskými celky,“ těší Patrika Martince, sportovního manažera klubu.

"Určitě je super, že strávíme jako tým pár dní spolu a podíváme se na nová místa. Bude to zpestření stereotypu v Praze. Navíc si zahrajeme s týmy, které běžně nepotkáme a uvidíme, jaká je konkurence jinde v Evropě. Vždycky je zkrátka lepší, když se o něco hraje. Bereme ten turnaj prestižně a chceme jako vždycky vyhrát. Budeme se snažit uhrát dobrý výsledek," slibuje útočník Dominik Volek.

Rozpis zápasů Dolomiten Cupu 2015:

  • pátek 14. srpna, 20:00 - ERC Ingolstadt (GER) - HC Sparta Praha (CZE)
  • sobota 15. srpna, 20:00 - Kloten Flyers (SUI) - Adler Mannheim (GER)
  • neděle 16. srpna, 16:00 - zápas o 3. místo
  • neděle 16. srpna, 20:00 - finále

Vizitiky soupeřů:

Švýcarský Kloten je pětinásobným mistrem NLA, v sezoně 2013/2014 skončil na stříbrné příčce. V týmu Flyers odehrál necelé tři sezony nejproduktivnější hráč sparťanské historie Jaroslav Hlinka. Ten nasbíral v dresu Klotenu celkem 126 kanadských bodů. V ročníku 2014/2015 skončil Kloten na desátém místě.

I na německý Ingolstadt má Sparta ve svém středu odborníka. Sezonu a půl za něj totiž odehrál slovinský útočník Robert Sabolič a v ročníku 2013/2014 před svým přestupem do Sparty s ním dokonce získal první mistrovský titul v historii klubu. V sezoně 2014/2015 skončil Ingolstadt na stříbrné příčce.

S druhým německým týmem na turnaji, tedy Mannheimem, se Sparta dvakrát utkala v základní skupině úvodního ročníku Champions Hockey League. Nejprve s ním na jeho ledě prohrála 2:3 v prodloužení, poté doma v odvětě zvítězila 6:3. V sezoně 2014/2015 získal Mannheim mistrovský titul.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek