21. 1. 2018 Robin Mana

Aittokallio: Vyhrát takový zápas je paráda!

V prvním utkání Holdu Sparta po dlouhé bitvě zdolala Vítkovice a připsala si důležité dva body. Jedním z hrdinů utkání se na sparťanské straně stal gólman SAMI AITTOKALLIO, který zazářil zejména v samostatných nájezdech. Finský strážce branky v nich zastavil devět hostujících střelců a v zápasech, ve kterých nastoupil, si připsal šesté vítězství v řadě.

Sami, odchytal jste neuvěřitelně dlouhý zápas. Máte kromě výhry radost, že už je to konečně za vámi?
Samozřejmě, hlavně po tom, jak se zápas vyvíjel a co všechno se stalo. Myslím, že jsme hráli dobře, měli jsme spoustu šancí, ale jejich gólman byl taky velmi dobrý. Mohli jsme mít i tři body, ale díky bohu to vyšlo alespoň na dva.

Jak jste se zvládl vyrovnat s dlouhou pauzou po druhé třetině, kdy se kvůli díře na ledě téměř tři čtvrtě hodiny nehrálo?
Snažil jsem se hlavně zůstat soustředěný a ostatní moc neřešit. Nešlo s tím nic dělat. Rozhodčí nás průběžně informovali o situaci a já jsem chtěl hlavně trochu zrelaxovat, pošetřit energii a dobře se připravit na start třetí třetiny.

Jaké to bylo, po tak dlouhém zápase se ještě zkoncentrovat na rozhodující samostatné nájezdy? Jelo na vás deset střelců, proměnil jen jediný…
Nemohl jsem dělat nic moc zvláštního, prostě jsem jen dělal to nejlepší, co jsem mohl a doufal jsem, že dáme o gól víc. Dnes to bylo střetnutí dvou dobře připravených týmů a je moc dobře, že ty dva body navíc máme my.

Navíc to byla velmi složitá situace, protože v závěrečných sériích už jste věděl, že nesmíte pustit gól. Musela to být pak asi velká euforie, když to dopadlo…
Byl jsem moc šťastný, protože pro nás bylo moc důležité vyhrát. V naší situaci potřebujeme každý bod, každé vítězství má pro nás velkou cenu.

Jak prožíváte, že jste se zase usadil v základní sestavě?
Je to skvělé, užívám si to a jsem moc šťastný, že můžu chytat. Na každém tréninku se snažím tvrdě makat, protože jak říkám, vyhráli jsme sice dnes, ale to už zítra nebude nic znamenat. Musíme se zase co nejlépe připravit na příští zápas, protože ten pro nás nebude o nic méně důležitý.

6
Sami Aittokallio si připsal šesté vyhrané utkání v řadě.

Užil jste si tu výhru o to víc, že to bylo v tomhle speciálním zápase?
Jasně, byla to paráda, patnáct tisíc lidí. Je vždy skvělé vyhrát před takovým publikem, které dnes fandilo opravdu skvěle. Moc jsem si ten večer užil.

Cítíte se teď nezastavitelně? Přece jen jste vyhrál už šesté utkání v řadě...
To vůbec ne, takhle nepřemýšlím. Snažím se na každý zápas připravit co nejlépe a rozhodně to není tak, že bych si po jedné výhře říkal, že teď už to půjde samo. Soustředit se musíte pořád stejně a rozhodně to není nějak jednodušší jen proto, že člověk vítězí.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek