10. 2. 2018 HC Sparta

Atletico vyrábí už deset let sparťanské dresy

Již desátou sezonu vyrábí pro Spartu její dresy – rudé i bílé pro standardní extraligové zápasy, ale také řadu dresů speciálních, mezi něž patří ty věnované akcím Sparťanská krev, Sparta vzdává hold či výročním duelům. Společnost Atletico v čele se spolumajitelem, kterým je JIŘÍ VEJRAŽKA, v lednu vyprodukovala neuvěřitelnou osmatřicátou verzi sparťanských dresů. „Aktuální sezona je pro nás jubilejní desátá! Z tohoto pohledu to nelze hodnotit jinak, než že se spoluprací panuje velká spokojenost,“ říká sympatický čtyřicátník v rozhovoru, jenž se objevil v prosincovém dvojčísle magazínu Sparta business news.

Jak byste vaši firmu Atletico v krátkosti představil?
Firma Atletico se zabývá výrobou sportovního oblečení především pro hokej, fotbal, florbal a ostatní kolektivní sporty. Dále také pro jednotlivce. Vyrábíme klubové propagační předměty jako jsou minidresy, vlaječky, šály a dále se věnujeme potisku dresů, triček, ručníků a podobně.

Jak dlouho už vyrábíte dresy pro hokejový klub Sparta Praha?

V našich dresech hraje Sparta od ročníku 2008/2009, ale nejedná se pouze o dresy, které Spartě dodáváme. Z naší výroby jsou i stulpny a na některé speciální zápasy oblékají hráči rovněž naše návleky na hokejové kalhoty.

 

Jak vaše spolupráce se Spartou vznikla?

Na jaře 2008 jsme byli oslovení marketingovým oddělením, abychom se zúčastnili výběrového řízení. Dodané vzorky se tehdejšímu vedení zalíbily a od té doby oblékáme hráče a fanoušky do dresů s velkým S na hrudi. Všechno odstartovalo tím, že jsme Petru Břízovi představili dres Frankfurtu Lions, který jsme sezonu před tím vyráběli a který byl vyroben ve složitém střihu NHL s našitými jmenovkami, čísly i reklamami.

 

V čem přesně byli a jsou vaše dresy výjimečné?

Vzorový dres, který rozhodl o výběru naší společnosti, byl sešitý z čtyřiadvaceti dílů a třech různých materiálů, včetně našívacích čísel, písmen jmenovek a reklam sponzorů, jak jsem již říkal. Od té doby držíme tento styl, i když se základní střih dresu již několikrát změnil.

 

Jak v oněch začátcích pokračoval vývoj vaší spolupráce se Spartou?

Onen vzorek Petra Břízu tehdy zaujal natolik, že jsme se domluvili na spolupráci a vyrábíme dresy dodnes. Zároveň jsme byly jednou z mála firem, které v tom roce 2008 takto složité dresy vyráběly. Věřím, že Sparta je s námi nadále spokojená a tohle všechno dohromady vytváří naši úspěšnou už skoro desetiletou spolupráci.

 

Jaké dresy z vaší sady pro Spartu byly nejoblíbenější?

To se těžko posuzuje, ale asi ten úplně první, kterým celá spolupráce se Spartou začala. K tomu má člověk samozřejmě speciální vztah. Jinak kromě něj jsou to v podstatě všechny speciální dresy na výjimečná utkání, kterých Sparta pořádá celou řadu. První dres na speciální utkání byla Sparťanská krev v roce 2009 a postupně následovaly další dresy.

 

Například ty na akci Sparta vzdává hold, která se v této sezoně konala již podeváté. V lednu jste připravili už sedmou verzi tohoto dresu…

Hodně zdařilé byly třeba ty maskáčové v sezoně 2013/2014. Právě při této akci jsou dresy velmi netradiční a pestré, zajímavé jsou také dresy na výroční utkání bez reklam.

 

Jaké z těchto dresů vy považujete za nejzdařilejší?

Pokud mám vybrat skutečně jeden, tak rudý sezonní dres z ročníku 2015/16. Ale určitě si s ním nezadá například dres vyráběný na speciální zápas s New York Rangers v září 2011.

 

Kolik verzí dresů už jste pro Spartu vyrobili?

Nedávno jsme udělali osmatřicátou verzi, kterou oblékli hráči v lednu v dalším speciálním utkání již zmíněné akce Sparta vzdává hold. Mezi ně patří všechny sady klasické domácí i venkovní a navíc všechny tyto speciální dresy.

 

Jak jste tedy se spoluprací se Spartou spokojen?

Aktuální sezona je pro nás jubilejní desátá! Z tohoto pohledu to nelze hodnotit jinak, než že se spoluprací panuje velká spokojenost.

 

38
Tolik verzí nejrůznějších sparťanských dresů už společnost Atletico vyrobila během velmi úspěšné desetileté spolupráce s pražským klubem.

Co je cílem spolupráce se Spartou?

Rádi bychom se prostřednictvím spolupráce se Spartou více zviditelnili na domácím trhu a našli si cestu k tuzemskému zákazníkovi.

 

Jste sám hokejovým fanouškem?

Ono to je ruku v ruce s tím, co děláme. Pokud bych neměl vztah k hokeji jako fanoušek, těžko bych hledal motivaci do další práce.

 

Jaký máte ke Spartě vztah, jste pravidelným návštěvníkem utkání?

Na prvním hokeji na Spartě jsem byl v roce 1984. Babička mě a bráchovi tehdy upletla modro-žluto-červené šály a od té doby jsem sparťan! Ale nejenom já, i druhý společník ve firmě Atletice Tomáš Hütter je kovaným sparťanem. Pro nás je tím pádem spolupráce se Spartou je i obrovská prestiž.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek