29. 11. 2016 Jakub Borovský

Atmosféra byla výborná, děkuje Uher fanouškům

Už pátou výhru v řadě slaví hokejisté pražské Sparty po vítězství nad Kometou. Na výsledku měl velkou zásluhu DOMINIK UHER, který dal ve třetí třetině rozhodující gól, díky němuž sparťané vyhráli 3:2. Utkání navíc sledovala rekordní návštěva, když do O2 areny dorazilo přes 12 tisíc lidí. "Fanoušci dnes hráli velkou roli, hnali nás dopředu, a to nám hrozně moc pomohlo," říká střelec vítězné branky.

Vítězství nad Kometou, přes 12 tisíc fanoušků. Jak byste zápas zhodnotil?

Bylo to výborné utkání, fanoušci viděli skvělý zápas, který měl všechno. Oba týmy hrály velice dobře, byl to zápas jako v play off. V první třetině jsme byli lepší, pak se Kometě podařilo srovnat. Třetí část byla dlouho vyrovnaná a rozhodl třetí gól, který mi Cingy namazal až do brány. Moc jsem si to pak užíval, když jsem slavil spolu s tolika diváky. Přál bych to asi každému. Fanoušci dnes hráli velkou roli, hnali nás dopředu, a to nám hrozně moc pomohlo.

První třetina se vám velmi povedla, když jste odcházeli do kabin za stavu 2:0. Pak se ale Kometě podařilo srovnat, co se stalo?

Asi nečekali, že na ně tak nastoupíme. Hodně jsme bruslili, byli jsme silní v osobních soubojích a snažili se tlačit všechno do branky, tím jsme je zaskočili. Potom se rozehráli a začali nás i přehrávat. Nechali jsme se vyloučit, z toho Brno dalo gól. Mají velmi kvalitní tým, spoustu hráčů má zkušeností z NHL, takže se nemůžeme divit, že to vyrovnali. Ale my jsme hráli skvěle jako tým a nakonec se nám podařilo dát ten třetí gól a vyhrát zápas.

Na gól jste čekal docela dlouho, jak velká je teď radost, když jste se trefil?

Mám strašnou radost, že se mi podařilo dát gól zrovna teď a doufám, že mi to tam teď začne padat. Ale já jsem spíš takový sváteční střelec. Každý hokejista chce dávat co nejvíc gólů, a když je nedáte nějakou dobu, tak to v sobě máte. Ale snažím si hlavně plnit defenzivní úkoly, dobře dobruslovat, hrát do těla, hrát dobře fyzicky. Od toho, aby někdo střílel pravidelně góly, jsou tu jiní hráči.

Navíc když jste v sezoně dal gól, vyhráli jste...

Jestli to je pravda, tak by bylo dobré, abych je začal dávat častěji. V kabině by to určitě ocenili.

Máte teď už pět výher v řadě. Potvrdilo utkání proti Kometě váš vzestup?

Teď se nám daří. Hodně jsme změnili přístup v obranném pásmu na tréninku a soustředíme se na to, abychom nepouštěli týmy do šancí, což se promítá i do zápasů. Atmosféra v kabině je výborná, věříme si a musíme v tom pokračovat.

Po zápase s Litvínovem jste říkal, že když přijde hodně lidí, budete jen vyhrávat. Tentokrát tu bylo přes 12 tisíc lidí a vy jste vyhráli...

Tohle je důvod, proč chce každý hokejista hrát hokej. Aby hrál před plným stadionem. Užili jsme si to všichni. Fanoušci nám hodně pomohli.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek