5. 2. 2017 Jakub Borovský

Buchtele: Děkuji fanouškům za přivítání

Když fanoušci zjistili, že se vrací do Sparty, následovala velká vlna pozitivních ohlasů. Tak moc se všichni těšili, až JAN BUCHTELE opět nastoupí v dresu pražského celku. Obnovenou premiéru zažil v utkání proti Chomutovu a hned mohl s týmem slavit vítězství 3:2 po prodloužení. Po zápase si ho navíc fanoušci vyvolali zpět na led a skandovali jeho jméno. „Chtěl bych fanouškům moc poděkovat. Budu se snažit dělat co nejlepší práci, a tím jim to vrátit,“ neskrýval po zápase radost Buchtele.

Do prvního utkání naskočil ve čtvrté formaci po boku Lukáše Cingela s Dominikem Uherem. Návrat to nebyl jednoduchý, protože od jeho posledního utkání uběhly více než dva týdny. "Čtrnáct dnů jsem nehrál zápas, bylo to trošku znát. Každý cítí, když vypadne z herního režimu. Trvalo mi, než jsem si zvyknul, než jsem se rozjezdil. Doufám, že další zápasy budou lepší," zhodnotil své pocity po utkání staronový sparťan.

Návrat mohl oslavit gólem, kterému byl blízko ve druhé třetině, když se po přihrávce jednoho ze svých spoluhráčů objevil před Lacem, puk ale do branky nedostal. "Byl jsem blízko, dalo se to řešit trochu jinak, ale už jsem měl v hlavě nějakou myšlenku. Pak už jsem to jen korigoval a bohužel to chytil," řekl k šanci po utkání.

47

Tolik bodů vyprodukoval ve sparťanském dresu v minulé sezoně.

Sparťané vedli po dvou třetinách 2:0, ve třetí části ale náskok ztratili a soupeř vyrovnal. U druhého inkasovaného gólu byl Buchtele na ledě. "Udělal jsem chybu, když jsem nedostal puk ven z pásma. Sehráli to dobře, navíc tam byla tečovaná střela. Stálo nás to bod, ale jsem rád, že jsme druhý vybojovali v prodloužení," ocenil sparťanský forward dvoubodové vítězství.

Buchtele se byl podívat už na páteční utkání, které ale parta okolo kapitána Hlinky prohrála 2:4. "Myslím, že dnešní a minulý zápas si byly dost podobné. Přijely defenzivní týmy, my máme trošku problém se přes to dostávat, mají velmi dobře zavřené střední pásmo. Ale myslím, že je to hratelné, když se nám podaří je uzavřít v jejich pásmu," věří sparťanská posila, že si celek Jiřího Kalouse může poradit s každým soupeřem.

Ze Sparty odešel po minulé sezoně do týmu Avtomobilist Jekatěrinburg, který hraje KHL. Přestup zpět do pražského celku nebyl snadný. "Rodilo se to těžko, jednání byla dlouhá, já se do toho moc nemíchal. Ale do Sparty jsem se těšil hrozně moc. Od prvního tréninku jsem si to strašně užíval," líčil s úsměvem sparťanský navrátilec.

Buchtele byl pro fanoušky Sparty vysněnou posilou. Už na pátečním utkání, které sledoval v hledišti, ho přivítali. Po utkání s Chomutovem si ho navíc zavolali zpět na led a skandovali jeho jméno. "Určitě to je příjemné. Chtěl bych fanouškům moc poděkovat, že mě dneska takhle přivítali po zápase. Budu snažit dělat co nejlepší práci, a tímto způsobem jim to vrátit," děkoval fanouškům po svém návratu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila