16. 1. 2018 Jakub Borovský

Ďaloga: Kvalitu máme, jen si musíme víc věřit

Sparťané v úterní dohrávce vyzráli na druhý Hradec Králové a v prodloužení brali dva body za výhru 2:1. Rozhodující gól zařídil přesnou trefou ze samostatného úniku slovenský obránce MAREK ĎALOGA. "Gólman Pavelka chytal velmi dobře, věděl jsem, že budu střílet. Jak jsem se k němu blížil, tak vyjel. Zkusil jsem ho obstřelit a padlo to tam," radoval se sparťanský hráč.

Marku, tentokrát vám konečně vyšla první třetina, co se změnilo oproti minulým zápasům?
Ten první inkasovaný gól nás minule zlomil, nikdo si po něm nevěřil. Ale proti Hradci jsme k tomu přistoupili lépe, před zápasem jsme si to rozkreslili, trenéři si volali jednoho hráče po druhém a hlavně v pětkách jsme si to sami rozebrali a řekli, že si budeme pomáhat, což se dařilo velmi dobře.

Co bylo v utkání, které ukončilo sérii tří proher v řadě, klíčové?
Celý zápas se nám dařilo to, co jsme si naordinovali. Všichni dneska makali včetně brankáře, který chytal výborně. Ulevilo se nám, ale to nic není. Nás teď čeká hodně práce a musíme to zopakovat i příště.

Jaké to bylo, když jste si po zápase zase mohli užít radost v kabině?
Perfektní. Každé mužstvo chce vyhrát. My tady máme super kluky, všichni jsou dobří hráči. A touhle poctivou prací a týmovým duchem se z toho musíme postupně malými krůčky vyhrabat. Věřím, že dnes to byl první krok a budeme v tom pokračovat i dál.

Cítili jste na sobě nějakou změnu oproti předchozím duelům?
I minule jsme takhle chtěli hrát, ale dostali jsme dva góly, a když vám ujede začátek, těžko se to dohání. Tentokrát jsme hráli poctivě odzadu a měli i dost šancí.

Hradec je na druhém místě tabulky. Bylo vidět, že sem přijel tým, který si věří?
Mají skvělý kádr. Ta liga je velmi vyrovnaná. Ale kvalita je i v našem mužstvu, jen si musíme věřit. Jsou tady hráči, co to tu dva roky táhli. Teď si všichni musíme vzít kousek na sebe.

U vašeho rozhodujícího gólu jste volil při samostatném úniku střelu. Byl jste rozhodnutý dopředu?
Pavelka chytal velmi dobře, věděl jsem, že budu střílet. Jak jsem se k němu blížil, tak vyjel. Zkusil jsem ho obstřelit a padlo to tam.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek