17. 1. 2018 HC Sparta

Další posila potvrzena: přichází Jan Buchtele

Sparťanské sportovní vedení nadále pracuje na posilování kádru a potvrzuje očekávanou posilu. Z bratislavského Slovanu se přesouvá zpět do Sparty útočník JAN BUCHTELE, jenž se už ve středu zúčastní tréninku se svými novými spoluhráči. „Jedná se již o pátou výraznou posilu našeho týmu v průběhu aktuálního ročníku. Honza se vrací do prostředí, jenž dobře zná, a je součástí obměny kádru, kterou jsme odstartovali před touto sezonou. Proto jsme rádi, že se Spartou podepsal víceletý kontrakt,“ říká sportovní manažer Michal Broš.

„Na posilování kádru pracujeme průběžně celou sezonu a jsme rádi, že se nám podařilo uzavřít se Slovanem dohodu o příchodu Honzy Buchteleho,“ vysvětluje Broš. Po příchodu gólmana Jána Laca, obránců Zbyňka Michálka a Marka Ďalogy a útočníka Richarda Jarůška je odchovanec východočeského hokeje a majitel dvaceti reprezentačních startů již pátou velmi významnou posilou Sparty v této sezoně.

„Dlouhodobě a velmi podrobně sledujeme trh a nechceme přivádět do mužstva hráče jen proto, abychom ukázali činnost. Pečlivě o každém jménu diskutujeme s trenéry a členy představenstva klubu. U Honzy rozhodlo, že to je velmi kvalitní hráč, který má pevné vazby na Spartu a již zde úspěšně působil, navíc jsme se dohodli na dlouhodobém kontraktu, což je pozitivní vzhledem k dalším sezonám,“ dodává sportovní manažer Sparty.

Ofenzivní posila: Návrat do Sparty vidím jako nejlepší řešení

Sedmadvacetiletý útočník již ve sparťanském dresu odehrál během necelých čtyř sezon 192 extraligových zápasů, a tudíž se vrací do týmu, jenž sám označuje jako svůj domácí. Ostatně podobný návrat už volil v závěru základní části minulého ročníku Tipsport extraligy. Pro aktuální ročník se vydal ještě jednou zkusit štěstí do Kontinentální hokejové ligy, ale ze Slovanu se vrací ve chvíli, kdy Sparta vstupuje do poslední čtvrtiny dlouhodobé soutěže.

„V aktuální situaci jsem viděl návrat do Sparty jako nejlepší řešení. Po dvou lapáliích v KHL už mi dobrodružství stačilo,“ říká Jan Buchtele. „V tuhle chvíli mám pocit, že je ideální být v prostředí, kde se mi dařilo a kde cítím, že mám dobré hokejové zázemí. Mým cílem je pomoci mužstvu umístit se v tabulce na co nejlepší výchozí pozici pro play off. A pak se může stát cokoliv.“

Jan Buchtele opustil kádr Slovanu před odletem mužstva na aktuální trip. Namísto do letadla sedl do auta a okamžitě zamířil do Prahy. „Přijel jsem do Prahy v úterý v noci a hned dneska jdu po pár dnech na led. Pokud trenéři budou chtít, měl bych být v pátek připraven do zápasu,“ tvrdí střelecky dobře vybavený forvard. „Vzhledem k situaci v tabulce je jasné, že všechny zápasy do konce základní části už pro nás budou obrovsky důležité. Odstup na šesté místo a jisté čtvrtfinále není tak velký a určitě je reálné se na něj vyškrábat.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek