13. 5. 2016 Daniel Ryl

Desátý ročník Letní hokejové školy se blíží!

Už tradičně se během léta uskuteční další ročník Letní hokejové školy, kterou Sparta pořádá. Od 16. do 22. července proběhne v Litoměřicích její už desátý ročník, jenž je určen pro děti ročníku 1996 a mladší. V realizačním týmu nebude opět chybět ani mládežnický trenér DAVID ŠTĚTINA, který v rozhovoru přiblížil, na co se mohou malí hokejisté těšit a co je během jubilejního ročníku čeká.

V červenci vás čeká už desátý ročník Letní hokejové školy. Jaký program jste si pro malé hráče připravili?
Letní hokejová škola je hlavním pilířem mezi mládežnickými projekty, které Sparta pořádá. Ve srovnání s víkendovými kempy a brankářskou školou má nejbohatší historii a my jsme rádi, že se těší velkému zájmu mezi hokejovou mládeží. Na hokejisty čeká dvanáct tréninkových jednotek na ledě a dvanáct mimo led. Vedle speciálních tréninků pro obránce a útočníky máme v programu zahrnuty také speciální tréninky pro brankáře.

Co je hlavní náplní školy?
Zaměřujeme se na rozvoj, zdokonalování a osvojování si bruslařských dovedností i jednotlivých herních činností jednotlivce. Klademe maximální důraz na správné provedení těchto dovedností, ale oproti klubovým tréninkům zpestřujeme program řadou her a vytváříme pro děti prostředí plné zábavy, které podtrhuje atmosféru sparťanské hokejové školy.

Předpokládám, že cílem jsou i nehokejové zážitky všech dětí, je to tak?
Cílem každého ročníku Letní hokejové školy je, aby si její účastníci odnesli nějakou vzpomínku. Samozřejmě se snažíme, aby se jednalo o kladné vzpomínky na zážitky, které spolu děti prožily a hned si to vybavily, když se řekne sparťanská hokejová škola. Vedle naučených a zdokonalených hokejových dovedností to mohou být samozřejmě i nehmotné zážitky v podobě setkání s hráči A-týmu nebo hmotné ceny, které si každý z účastníků odnese domů.

Připravujete na jubilejní ročník nějaké novinky?
Pro letošní ročník chystáme zpestření programu. Děti si budou moci zatrénovat po boku svých idolů nebo oblíbenců z řad A-týmu a zahrají si proti nim malé utkání. Nebude chybět ani autogramiáda a možnost podělit se o zážitky s extraligovými hráči. Další novinkou v programu budou dovednostní soutěže o hodnotné ceny a každý účastník obdrží na konci kempu DVD, jenž bude zachycovat průběh hokejové školy.

Jak bude vypadat běžný „školní den“?
Účastníci hokejové školy jsou rozděleni dle věku do tří skupin podle sparťanské trikolóry a tak spolu tráví celý týden. Začínáme snídaní, po které přijde na řadu dopolední blok tréninků na ledě a v tělocvičně. Pořadí má každá ze tří skupin jiné. Mezi jednotlivými jednotkami je čas na svačinu, následuje oběd a polední klid. Po něm čeká děti odpolední blok tréninků na ledě i v tělocvičně. Tréninkový proces je zakončen strečinkem a podle počasí také bazénem. Děti se navečeří a každá skupina má svůj program – hokejovou teorii, hygienu, stravovací návyky či zhodnocení dne.

Podívejte se na video z 9. ročníku Letní hokejové školy:

Kdo bude tvořit trenérský štáb?
Realizační tým tvoří trenéři mládežnických týmů Sparty v čele s Jiřím Kročákem, Richardem Žemličkou, Jaroslavem Nedvědem, Jiřím Zelenkou, Tomášem Hamarou, mnou a Víťou Zikmundem, které doplní řada dalších trenérů, absolventů FTVS, působících u mládežnických celků Sparty. Pravidelným účastníkem je také kapitán A-týmu Jaroslav Hlinka. Každá tréninková jednotka je tak zajištěna dostatečným počtem trenérů, abychom ke každému hráči mohli přistupovat individuálně a zaměřovat se na detaily v technice provedení hokejových dovedností.

Kolik zbývá volných míst pro další případné zájemce?
Každý rok je o sparťanskou školu velký zájem a její kapacita je vždy naplněna. Letos je poptávka enormní a oproti minulým ročníkům máme další nárůst. Bohužel počet účastníků se nedá nafouknout především z důvodu efektivity a kvality tréninkového procesu. Chceme vytvořit pro každého účastníka maximálně komfortní prostředí z hlediska tréninkových podmínek a přístupu trenérů.

Škola je pro ročník 1996 a mladší, máte však i nějakou spodní hranici?
Jelikož máme program vytvořen pro tři věkové skupiny dětí, tak se mohou přihlásit i ti nejmenší. Minulého ročníku se zúčastnili i hráči, narození v roce 2010 a celý týden bez jakýchkoliv problémů zvládli. Jména nejmladších účastníků z předešlého ročníku se objevují v přihláškách i letos, což je pro nás zpětná vazba, že se dětem u nás líbí a rádi se na kemp vrací.

V Litoměřicích budete ubytování přímo u zimního stadionu. Je to velká výhoda?
Veškerá vybavenost litoměřické arény a jejího okolí pro nás představuje komfort, který je pro naši letní hokejovou školu nepostradatelný. Proto se do Litoměřic vracíme, a díky ubytování přímo u stadionu nemusíme s dětmi na tréninky nikam přecházet. Kalich aréna disponuje i dvěma tělocvičnami s plnou vybaveností a nechybí ani možnost regenerace či přednášková místnost. Přímo na zimním stadionu máme zajištěno také stravování, takže jsme s úrovní zázemí nadmíru spokojeni.

K dispozici bude také venkovní sportoviště či bazén s koupalištěm. Čekají na malé hokejisty i další mimo hokejové aktivity?
U dětí se snažíme vypěstovat sportovní všestrannost. Náplň tréninkových jednotek mimo led je zaměřena na motoricko-funkční přípravu s využitím gymnastických prvků. Dbáme tak na rozvoj rychlostních schopností, rozvoj koordinace pohybu a nechybí ani kompenzační a dechová cvičení. V případě slunečného počasí využíváme i venkovní bazén, kde se mohou děti vyblbnout na tobogánech a zaskákat si ze skokanských věží, což je pro ně bezpochyby velký zážitek a také odměna za každý odmakaný den.

Vítejte na stránkách hokejové školy HC Sparta Praha!

HC SPARTA Praha Vás zve na jubilejní 10. ročník letní hokejové školy do Litoměřic. Ten opět proběhne pod vedením profesionálních trenérů HC Sparta Praha a dalších uznávaných odborníků včetně hráčů sparťanského A-týmu a jiných významných hostů.

Přihláška

Na LHŠ 2016 se můžete přihlásit prostřednictvím on-line přihlášky.

Předchozí ročník Letní hokejové školy - Litoměřice


Termín a místo konání

16. - 22. července 2016 - Litoměřice

Program

  • 12 tréninkových jednotek na ledě
  • 12 tréninkových jednotek mimo led

Zaměření

  • Nácvik, zdokonalení a opakování herních činností jednotlivce
  • Trénink na ledě – powerskating, stickhandling, shooting, transition agility
  • Speciální trénink pro útočníky
  • Speciální trénink pro obránce
  • Speciální trénink pro brankaře
  • Trénink mimo led – stickhandling, slideboard, bosu, overball, aquahit

Co nabízíme

Vašim dětem bude poskytnut profesionální přístup po celou dobu trvání hokejové školy. Máme profesionální trenéry pro trénink útočníku, obránců a brankařů, ale také pro trénink mimo led. Naše škola dbá i na správnou stravu a přesný denní sportovní režim. Je určena pro všechny děti.

Ubytování

Ubytování bude zajištěno v hotelu u zimního stadionu v Litoměřicích.

Virtuální prohlídka areálu pro LHŠ 2016

Kalich Aréna a vstupní hala

Ledová plocha a šatna

Velká a malá tělocvična

Regenerace

Ubytování a venkovní sportoviště

Bazén a koupaliště

Základní informace

Místo konání: LITOMĚŘICE
Místo srazu: Zimní stadion LITOMĚŘICE
Nástup na LHŠ: 16. 7. 2016 (sobota) mezi 10 – 12 h
pozn. první den se začíná večeří
Ukončení LHŠ: 22. 7. 2016 (pátek) po obědě, pozn. poslední den se končí oběděm
Ceník: 10 500 Kč; přihláška je platná po zaplacení zálohy (3 900,- Kč); slevy, storna a více informací se dozvíte v přihlášce
Slevy: Hráči HC Sparta Praha a.s. zaplatí 9 500,- Kč. Sourozenec zaplatí 8 500,- Kč.
Věrnostní program: Hráči, kteří se zúčastnili tří ročníků LHŠ, mají slevu 1.000,- Kč.
Vybavení: kompletní hokejovou výstroj a výzbroj, lahev na pití, sportovní oblečení, plavky, obuv na trénování na suchu, obuv do tělocvičny s bílou podrážkou, kartičku pojištěnce
Každý účastník LHŠ obdrží certifikát, dres, tričko LHŠ.
Kontaktní osoba: David Štětina, mail: stetina@hcsparta.cz
Poznámka: Žádáme rodiče, aby svým dětem na LHŠ nedávali žádné cenné věci (zejm. DVD přehrávače, videohry, větší obnosy peněz, apod.), neručíme za ztrátu. Děkujeme!
Podmínky pro zaplacení: Číslo účtu: 5986008/2700 - UNICREDIT BANK
IBAN: CZ51 2700 0000 0000 0598 6008
Variabilní symbol: RODNÉ ČÍSLO DÍTĚTE (I S ČÍSLY ZA LOMÍTKEM)
Záloha: 3.900,- Kč
Zbytek platby: do 31. 5. 2016 (stejný variabilní symbol)

Pro koho je škola určena?

  • Hokejové škola je pro chlapce a dívky narozené v roce 1996 a mladší.
  • Požadavky na bruslení, schopnosti, dovednosti či zkušenosti nejsou žádné.
  • Škola je otevřena všem zájemcům.

Přihlášky

Na LHŠ 2016 se můžete přihlásit prostřednictvím on-line přihlášky

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek