11. 4. 2018 Petr Pavlík

Gajdoš: Naše touha po vítězství byla obrovská

Sparťané v sedmém ročníku Memoriálu Jana Marka vybojovali stříbrné medaile, což pro ně znamená velký význam. Kromě týmových úspěchů se také rozdávala individuální ocenění. Cenu pro nejlepšího obránce získal kmenový hráč staršího dorostu FRANTIŠEK GAJDOŠ, který v turnaji nasbíral nejvíce bodů ze všech sparťanských beků. "Myslím si, že druhé místo na turnaji je hodně dobrý výsledek," říká klíčový strůjce stříbrného úspěchu.

Pražané do turnaje vstupovali s velkými ambicemi a před jeho startem měli našlápnuto hodně vysoko. Zlatá tečka však nepřišla, nicméně mladí sparťané ukázali svůj charakter a sedmý ročník tohoto prestižního turnaje zakončili stříbrem! "Povedlo se nám to. Myslím, že jsme turnaj zvládli velmi dobře," pochvaloval si obránce František Gajdoš, kterému bylo před turnajem uděleno kapitánské céčko. "Musím říct, že jsem se s tím popasoval nejlépe, jak jsem mohl. Věděl jsem, do čeho jdu, a proto jsem se nebál. Spoluhráči mě v tom hodně podporovali. Byli jsme v tom tak trochu spolu."

Tým trenéra Jana Tlačila tvořili skvělí hráči, kteří mají za sebou už pár cenných zkušeností. "Nějaká očekávání jsme neměli, šli jsme do turnaje s pokorou k ostatním soupeřům. Naopak naše touha po vítězství byla obrovská," přiznal Gajdoš. Sparťané proplouvali turnajem a jejich počínání vedlo skrz trnitou cestou až do celkového finále. "Nejtěžší zápas byl proti Mannheimu. Například v utkání s Yantarem Moskva jsem vnímal podporu našich fanoušků, kteří se na nás přišli podívat. My hráči jsme se jim snažili ukázat, že máme na to, abychom turnaj vyhráli. To se bohužel nestalo," mrzelo sparťanského obránce.

V semifinále sparťanský celek změřil síly s Curychem, který vyprovodil devítigólovým debaklem. "Pocity po vyhraném semifinále byly úžasné," zdůraznil Gajdoš. Pražané v turnaji prohráli pouze jediný zápas, bohužel pro ně však ten klíčový finálový s Rigou 1:3. "Podle mě jsme si mysleli, že to půjde samo. Do zápasu jsme celkově nastoupili vlažně a hned na začátku jsme dostali dva slepené góly. Pak už se to těžko dohánělo," zhodnotil finálové utkání sparťanský kapitán. "Já vždycky říkám: Čím blíž ke zlatu, tím líp. Je škoda, že jsme turnaj nezakončili výhrou, ale na druhou stranu si myslím, že druhé místo je hodně dobrý výsledek," uzavírá obránce František Gajdoš.


FOTO: Juliana Zash

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek