18. 3. 2017 Martina Nová

Hlinka: Brno bylo lepší, zaslouženě vyhrálo

V základní části byl třetím nejproduktivnějším sparťanem, další kanadské body přidal také ve čtvrtfinále play off, konkrétně jeden gól a dvě asistence. Kapitán JAROSLAV HLINKA se do statistik zapsal v první a ve třetím duelu série proti brněnské Kometě, nicméně nedokázal pomoci Spartě k vítězství. V následujících řádcích se dočtete jeho zhodnocení vyřazovacích bojů.

Prohrát 0:4 na zápasy, to je něco, co asi v žádném případě nemůžete považovat za úspěch. Co se stalo, že to skončilo takhle rychle a špatně pro vás?
Prohráli jsme čtyři zápasy a špatně se stalo to, že jsme nedotáhli první tři zápasy, které jsme měli dobře rozehrané, kdy jsme možná byli i lepším týmem. Ale nedotáhli jsme je a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Jak pro vás bylo těžké skousnout opakující se scénář brněnských obratů? Vyhráli jste první třetinu, většinu času jste vedli, před tímto utkáním jste prohrávali snad jen tři minuty...
Samozřejmě je to těžké na psychiku. Ukázalo se to i ve čtvrtém zápase, že psychika byla už tímhle nahlodaná, protože šancí uhrát první tři zápasy jsme měli spousty a nezvládli jsme to. Dneska to byl první zápas, kdy nám to napadalo do brány a už se to těžko obrací. Prohrávat 0:3 na zápasy, potom tyhle inkasované góly, které po našich neproměněných šancích z předešlých utkání prostě musely přijít… Takhle to bývá.

Když někdo vyhraje 4:0, většinou bývá v něčem lepší. Dá se vyzdvihnout nějaká herní činnost, ve které vás Brno předčilo, nebo to bylo jen o nějakých individuálních chybách?
Tak to asi ne. Základní je, že jim dobře chytal gólman, fungovala jim obrana, hráli jednoduše z vlastního pásma. Měli to dobře zorganizované, dařilo se jim v útoku a asi zaslouženě vyhráli 4:0. Ten výsledek mluví dost jasně…

Je to také o brankářích, Marek Čiliak měl výkyvy v sezoně, jednu dobu dokonce ani nechytal. Na tuto sérii se ale připravil zřejmě dobře...
Připravený byl výborně. Kometu držel a my jsme nenašli recept, jak ho překonat. Anebo když jsme ho našli, tak jsme vzápětí udělali nějaké chyby vzadu. Zkrátka i zápasy v play off jsou třeba na tři góly, které jsme tady dali v pátek. Měli bychom takové zápasy zvládat, vyhrávat. Není špatné dát venku tři góly, ale i tak jsme ty zápasy neuhráli, takže Kometa zaslouženě postoupila.

Hokej je týmový sport, v dresu Komety byli hráči, kteří dávali důležité góly, Haščák, Vojtěch Němec, nezdá se vám, že u vás chyběly ty individuality, které by to v klíčových momentech dokázaly strhnout?
Asi nám chyběly góly od našich klíčových hráčů, včetně mě.

V Lize mistrů jste byli blízko titulu, teď tento výpadek. Jak je těžké to skousnout, když jste do play off šli i z pozice jednoho z favoritů?
Liga mistrů už je zapomenutá, to už je historie. A role favoritů… Kometa má výborný tým, co si tady budeme namlouvat, sice byli šestí, ale každý ví, jaké mají hráče. Tím nechci nějak omlouvat naše vypadnutí, měli jsme si s tím samozřejmě poradit, ale nemyslím si, že jsme byli nějakým jasným favoritem téhle série, protože Kometa má dobré hráče a dobrý tým.

I s ohledem na způsob vypadnutí, máte smlouvu ještě na rok, takže se budete znovu hlásit a půjdete do nové sezony s tím, trochu to ještě odčinit a alespoň ještě jednou zabojovat o titul?
Uvidíme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek