18. 5. 2016 HC Sparta

Informace týkající se přípravy a utkání CHL

Domácí zápas se Slovanem, duel v Ingolstadtu či prestižní turnaj ve švýcarském Le Sentier. I to je příprava sparťanských hokejistů před startem ostrých bitev nového ročníku 2016/2017. Prvním mistrovským utkáním bude 17. srpna duel Champions Hockey League na ledě polského Krakova. Extraligový ročník odstartují svěřenci kouče Jiřího Kalouse v pátek 9. září ve Vítkovicích.

Ve středu 25. května se sparťanský tým poprvé sejde v Tipsport areně, aby zahájil pod vedením nového trenéra přípravu na nadcházející sezonu. Chybět budou jen reprezentanti Mikuš a Sabolič, ti mají upravenou přípravu vzhledem k jejich účasti na světovém šampionátu, a několik hráčů, kteří mají individuální tréninkový plán.

První fáze přípravného období bude probíhat v domácích podmínkách v pražské Stromovce, v holešovické Tipsport areně a Areně Sparta na Podvinném mlýně. Tato část bude trvat šest týdnů a v plánu je stejně jak vloni i soustředění v Resortu Svatá Kateřina na Vysočině.

Po týdenní pauze pak bude následovat nástup do tréninku na ledě. K tomu se sejdou hráči 18. července. První přípravné utkání je naplánováno na středu 3. srpna, kdy se sparťani střetnou v holešovické Tipsport areně v prestižním duelu s bratislavským Slovanem.

Dále bude na řadě série soubojů se zahraničními soupeři. Sparta nejprve zavítá do německého Ingolstadtu, kde 6. srpna změří síly s tamním čtvrtfinalistou DEL. Pak se mužstvo přesune do Le Sentier ve Švýcarsku. Tam se postupně utká s německým mistrem Red Bull Mnichov, Fribourgem v sestavě s Romanem Červenkou a nakonec nastoupí proti Lausanne.

Po návratu z týdenního tripu už se bude vše chystat na zahájení bojů ve třetím ročníku Ligy mistrů. Souboje v prestižní evropské soutěži zahájí Sparta 17. srpna na ledě polského nováčka v Krakově, následovat bude první domácí duel v O2 areně, a to v neděli 21. srpna proti Färjestadu. Odvety jsou v plánu 26. srpna doma s Krakovem a 4. září ve Švédsku.

V jednání jsou ještě jeden až dva duely těsně před startem Tipsport extraligy, mimo jiné souboj o mistra Prahy se Slávií. Poté se již rozjede naplno dlouhodobá část domácí soutěže, premiéru v ročníku 2016/2017 bude mít Sparta v pátek 9. září ve Vítkovicích.

Podrobnosti k přesnému času začátku jednotlivých utkání i informace o předprodeji vstupenek přineseme v dohledné době zde na oficiálním webu klubu.

Nejbližší sparťanské zápasy

  • 3. srpna, příprava: SPARTA – Slovan Bratislava (Tipsport arena, Praha)
  • 6. srpna, příprava: Ingolstadt – SPARTA (Ingolstadt, Německo)
  • 9. srpna, turnaj: Mnichov – SPARTA (Le Sentier, Švýcarsko)
  • 11. srpna, turnaj: Fribourg – SPARTA (Le Sentier, Švýcarsko)
  • 12. srpna, turnaj: Lausanne – SPARTA (Le Sentier, Švýcarsko)
  • 17. srpna, CHL: Krakov – SPARTA (Krakov, Polsko)
  • 21. srpna, CHL: SPARTA – Färjestad (O2 arena, Praha)
  • 26. srpna, CHL: SPARTA – Krakov (O2 arena, Praha)
  • 4. září, CHL: Färjestad – SPARTA (Karlstad, Švédsko)
  • 9. září: TELH: Vítkovice – SPARTA (Ostrava Aréna)

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek