18. 9. 2016 Jakub Borovský

Jsme příliš často vylučovaní, mrzí Vránu

Dal gól, přesto se po zápase neradoval. PETR VRÁNA živil gólem čtyři minuty před koncem naději na body v zápase proti Olomouci, který Sparta prohrála 2:3. Po patnácti letech se vrátil na stadion, kde začínal. Jeho návrat mu však zhořkl, když o prohře rozhodly dva inkasované góly v oslabení. "O tom my se bavíme od začátku sezony, na to, kolik hrajeme zápasů, máme obrovské množství trestných minut," řekl po utkání.

Co rozhodlo o tom, že jste poprvé v extraligové sezoně bez bodů?
Těžko se to hodnotí takhle hned po zápase, bylo by dobrý se na to podívat. Myslím si, že dneska to byla lekce v produktivitě. Olomouc hrála to, co potřebovala. Bojovali, to jim nikdo nezapře, ale myslím, že my jsme měli velkou spoustu šancí na to, abychom si alespoň bod nebo dva odvezli. Bohužel dneska ta naše produktivita nebyla taková, jakou bychom si představovali. Oproti utkání s Třincem jsme nezahráli dobře přesilovky. Bylo toho bohužel víc, my udělali nějaké chyby, oni využili svoje přesilovky, a to dneska rozhodlo.

Olomouc poprvé využila přesilovku, byly tak nebezpečné, že jste z nich dostali dva góly?
Vždycky je lepší se na to zpětně podívat. Určitě je ale museli sehrát dobře, když je dnes využili. Myslím si, že tam měli docela hodně střel, to dělá hodně. Olomouc dělá dobře, že jsou její hráči vždycky před gólmanem, mají tam jednoho hráče, který se obětuje. Dneska to využili, to rozhodlo.

Myslíte, že některá vyloučení z vaší strany byla zbytečná?
O tom my se bavíme od začátku sezony. Na to, kolik máme odehráno zápasů, máme obrovské množství trestných minut. Nevím přesně, kolik jich dneska bylo, ale určitě je to zbytečné. Dneska jsme museli pořád dotahovat a pokud se budeme nechávat vylučovat, těžko se nám to bude obracet. Možná kdybychom hráli pět na pět, mohl ten zápas dopadnout jinak.

Na konci první třetiny jste vyrovnali. Co chybělo k tomu, abyste dokázali otočit stav?
Vyrovnali jsme, to bylo dobře. Já jsem pak udělal chybu u toho druhého nebo třetího gólu, teď nevím. A k tomu ta vyloučení a tohle všechno, to se pak těžko vrací do zápasu.

Dneska jste si vylámali zuby na skvělém Konrádovi. Souhlasíte, že byl hlavním strůjcem olomoucké výhry?
Brankář jim chytá výborně, na tom to tady mají postavený. A dneska to potvrdil, zachytal výborně, měl spoustu dobrých zákroků. Oni hrají ten svůj systém, dobře brání, jsou obětaví a k tomu mají kvalitního gólmana. To může rozhodovat zápasy a myslím si, že oni moc těch gólů nedávají celou sezónu, přesto dokáží zápasy vyhrávat.

3+2
Petr Vrána nasbíral v pěti zápasech pět bodů.

Návrat do extraligy vám po pěti letech vychází slušně. Jak zatím soutěž hodnotíte po prvních pěti zápasech?
Extraliga je kvalitní, je tady spousta kluků, mladí hrají výborně a starší se vrací. Kvalita tady je, to té lize nikdo nemůže zapřít. Lidi ji zbytečně podceňují, evropské ligy jsou hodně vyrovnané, takový rozdíl mezi nimi není.

Vy jste z Olomouce před patnácti lety odešel, jaké bylo se sem v neděli vrátit?
Bylo to úžasné, všichni víme, jací jsou tady fanoušci, je tady skvělá atmosféra. Možná ta kvalita ledu tady není taková, jaká by mohla být, ale já jsem rád za to, že jsem mohl hrát doma a užil jsem si to.

Nastoupil jste vůbec někdy proti Olomouci jako soupeř?
Myslím, že ještě kdysi, když jsem byl ve Vítkovicích, jsme proti ní hráli v nějaké přípravě.

TREFA PETRA VRÁNY NA BODOVÝ ZISK NESTAČILA