19. 8. 2016 Daniel Ryl

Junioři odletěli na Světový pohár klubů

Jako první zahájilo ostrou sezonu "áčko" Sparty, ale juniorský celek už ho bude brzy následovat. Svěřenci Pavla Gefferta, Davida Kočího a Tomáše Hamary se totiž představí na Světovém poháru klubů, který se od soboty uskuteční v Rusku. Juniorský celek Sparty se jako jediný český zástupce utká s týmy z Lotyšska, Ruska a Švédska. Následně ho čekají souboje v play off, jehož vrcholem bude finálový duel 28. srpna.

Světový pohár klubů je vrcholem letní přípravy a sparťany čeká atraktivní konfrontace se zahraničními soupeři. "Byli jsme pozváni ruskou federací, který tuto soutěž pořádá, jako zástupci České republiky. Pro nás trenéry i pro hráče je to skvělá zkušenost," řekl před odletem člen realizačního týmu David Kočí.

Zajímavý turnaj budou od 20. do 28. srpna hostit Nižněkamsk a Naberežnyje Čelny. Spartu čekají zápasy skupiny A, která se uskuteční v prvním pořadatelském městě. "Tímto turnajem nám začíná sezona, protože ho bereme opravdu vážně. Jde o Světový pohár klubů, což je prestižní záležitost. Taková šance se každému z nás nenaskytne každý den," uvědomuje si Kočí, jehož svěřence čekají tři zápasy v základní skupině a play off.

OFICIÁLNÍ STRÁNKA SVĚTOVÉHO POHÁRU KLUBŮ

Pražský celek zahájí skupinu první hrací den od 13:00 proti Rize, druhý den ji od 19 hodin prověří domácí mužstvo a základní skupinu završí 23. srpna od 15 hodin proti Malmö. Kočí věří, že jeho svěřenci turnaj zvládnou. "Na turnaj jsme se připravovali po všech stránkách. Kvalita soupeřů nebude úplně diametrálně odlišná oproti našim nejkvalitnějším celkům, ale my chceme hrát nějakým stylem, kterým se chceme prezentovat během sezony."

Dva dny po posledním utkání skupiny se odehrají čtvrtfinálové zápasy se soupeři z druhé skupiny, kterými jsou astanští Snow Leopards, Jokerit, Slovan Bratislava a Jaroslavl. V sobotu 27. srpna čekají diváky semifinálové souboje a bitvy poražených čtvrtfinalistů. Světový pohár pak vyvrcholí v neděli 28. srpna zápasy o titul a třetí místo.

TURNAJOVÁ SOUPISKA HC SPARTA PRAHA U20:

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek