25. 8. 2016 Petra Pilbauerová

Junioři ve čtvrtfinále prohráli s Astanou

Šestý den Světového poháru juniorů nebyl pro sparťanskou juniorku příliš šťastný. Svěřenci Pavla Gefferta totiž nezvládli čtvrtfinálové klání se Sněžnými Levharty z Astany, se kterými nakonec prohráli 2:5. Jediný český zástupce na prestižním turnaji doháněl po čtyřiceti minutách ztrátu čtyř branek, ale jeden zásah ve třetí třetině už na obrat ve skóre nestačil. V sobotu 27. srpna od 18 hodin čeká sparťany souboj o páté až osmé místo, v němž podruhé na turnaji vyzvou HC Dinamo Rigu.

Sparta zabrala příliš pozdě a skončí nejlépe pátá

První dvacetiminutovka proběhla více méně bez divokých emocí, které by musely být zkroceny pobytem na trestné lavici. K vidění byla jedna přesilovka domácích a hostů, ale ani jednomu z týmů se nepodařilo ten druhý nachytat na švestkách. Spartu zezadu jistil opět Wolf, který musel během úvodního dějství zlikvidovat jedenáct projektilů. Naneštěstí pro domácí, dvě ze střel byly osudné. Bez asistence se jako první prosadil Dimitrij Gurkov a čerstvé vedení chvíli nato upevnil Kirill Baldin. Jejich zásluhou Sněžní Levharti odcházeli do kabiny lehkým krokem.

Druhého kazašského střelce zřejmě honila mlsná ještě během přestávky. Neuběhly totiž ani dvě minuty prostřední třetiny a Baldin byl opět u puku. Jeho počínání skončilo černou pryží ve sparťanské síti a atmosféra začala houstnout, žel tím nepěkným způsobem. Martin Svoboda se v osobním souboji nechal možná až příliš unést a za tvrdý zákrok do oblasti hlavy a krku se z ledu poroučel bohatší o desetiminutový trest. Na druhou stranu přinesla druhá třetina i něco pozitivního a tím byl první gól pro Spartu, který společně vymysleli bratři Tomáš a Martin Jandus. Z toho, co se událo do konce druhého dějství, můžeme usoudit, že inkasovaná branka se Sněžným Levhartům příliš nezamlouvala.

Klukům z Holešovic uštědřili dvě "výchovná kousnutí" v rozmezí pouhých tří minut. Nejprve prostřednictvím Andreje Lokteva a později Dimitrije Makejeva. Skóre bylo po prostřední třetině 1:5 v neprospěch Sparty a kluci tak na led po druhé přestávce vyjížděli s tím, že je čeká práce jako na kostele. Střel s rudým podpisem výrazně přibylo, šelmy z Kazachstánu se naopak stáhly do okolí vlastního brankoviště a akce dorážejících Pražanů mnohdy likvidovaly způsoby, které byly mimo rámec pravidel. To vedlo k pěti vyloučením a "desítce" pro Arťoma Bakušina.

Šest minut před koncem potěšil svůj tým Martin Dubský, který s Danielem Seniovem využil třetí sparťanskou přesilovku. Bohužel, na oslavy to nestačilo a mančaft si ze dnešního zápasu odnesl porážku 2:5. Rány se budou muset zahojit brzy, protože už v sobotu budou sparťané bojovat o páté až osmé místo s Dinamem Riga, které v základní skupině porazili 5:4 v prodloužení. Budou úspěšní i tentokrát?

HC Sparta Praha - MHC Snezhnye Barsy 2:5 (0:2, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 34. Jandus M. (Jandus T.), 54. Dubský (Seniov) - 14. Gurkov, 18. Baldin (Makeyev, Tokarev), 22. Baldin (Makeyev), 36. Loktev (Gurkov, Orekhov), 39. Makeyev (Medvedev, Melnikov). Vyloučení: 9:12. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila