15. 2. 2017 HC Sparta

Klimek: Doplatili jsme na zbytečné fauly

Do statistik zápasu se LUKÁŠ KLIMEK zapsal jedním gólem ve vlastním oslabení, ale ani jeho trefa nedokázala zabránit domácí porážce s Hradcem Králové, po které se sparťané propadli na čtvrté místo tabulky právě za Východočechy. Důvody porážky 2:5 nehledal třicetiletý útočník Sparty dlouho. „Dělali jsme zbytečné fauly i v útočném pásmu a soupeř je potrestal,“ litoval člen druhé útočné formace.

Sparta se proti Východočechům zejména v první polovině zápasu prezentovala slušným výkonem, ale těsné vedení 2:1 nakonec ztratila a z utkání odešla bez bodů. „Výsledek neodpovídá našim představám, ale předvedli jsme výkon, který nemohl na vítězství stačit,“ nehledal výmluvy Klimek. Sparťanského útočníka mrzely zbytečné chyby a častá vyloučení na straně domácího celku.

„Některé fauly jsme udělali naprosto zbytečně, faulovali jsme i v útočném pásmu, na to si musíme dávat pozor.“ Pražané tak darovali soupeři sedm přesilových her a Hradec dokázal dvě proměnit. „Dostávali jsme góly po našich chybách, nebo nahodili puk na branku a odrazilo se to,“ smutnil Klimek. Na psychice Sparty se výrazně podepsal také moment ze závěru druhé třetiny, kdy byl po sporném momentu po vhazování vyloučen Brian Ihnačák.

Hradec Králové z následné přesilové hry vyrovnal díky trefě Tomáše Knotka a vrátil se do zápasu. „Byl to jeden z klíčových okamžiků. Přišlo mi, že tam Briana podkopli, on potom podkopl jiného hráče,“ přehrával si zmíněný okamžik Klimek. Následně si však sypal popel na hlavu. „Nemůžeme se na to ale vymlouvat, těch faulů jsme dělali opravdu hrozně moc.“

Ostravského rodáka mohla těšit alespoň pohledná trefa ve vlastním oslabení, kterou sparťané dokonali obrat na 2:1. „Buchta nahrál Kaličovi na modrou, ten to dobře potáhl a dal mi to křížem. Já už jsem to jenom zavezl do branky, byla to výborná práce od obou kluků,“ chválil své kolegy. A s hořkým úsměvem litoval: „Měli jsme těch gólů dát víc, klidně i škaredých.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek