29. 11. 2015 Robin Mana

Klimek: Zápisné nebude, ale chtěl jsem puk

Do posledního listopadového utkání čekal útočník LUKÁŠ KLIMEK na svoji první branku ročníku 2015/2016. Dlouho očekávaný okamžik přišel v 51. minutě zápasu s Pardubicemi, jeho gól přinesl týmu necelých deset minut před koncem velkou úlevu a nasměroval Spartu ke třem bodům. Pražané tak i díky jeho trefě dokázali porazit soupeře z východu Čech také ve druhém vzájemném měření sil.

Lukáši, na první gól jste čekal až do devětadvacátého listopadu, to asi nebyly moc příjemné pocity. Je to velká úleva, když to tam teď konečně spadlo?
Nebylo to vůbec příjemné čekání, navíc když jsem ty šance měl. Myslím, že jsem většinou hrál i dobře, ale prostě jsem to nedokázal proměňovat. V minulosti se mi naopak třeba podařilo dát gól, i když hra nebyla úplně optimální. To se mi teď vyhýbalo. Tak to ale někdy v hokeji bývá, i když psychicky je to hodně těžké, protože vám to každý připomíná a v hlavě to uvízne. Člověk se od toho musí oprostit a věřit, že hokej hrát nezapomněl, a že to tam jednou spadne.

Hovořil jste o tlaku. Jak jste si od něj ulevoval?
Snažil jsem se na to nemyslet hlavně doma. Hodně pomáhá, že se teď věnuji malé dceři a člověk v některých okamžicích hokej snáze vytěsní z hlavy.

Lukáš Klimek

Podobně smolná bilance skončila v pátek i Lukáši Pechovi, bavili jste se o tom nějak, hecovali jste se?
Samozřejmě, kluci mi to říkali, že teď už to taky musí přijít. Jsem moc rád, že jsme to oba konečně zlomili.

Zkoušel jste třeba před zápasy i nějaké rituály, nebo jste tomu nechával volný průběh?
Popravdě jsem o tom trochu uvažoval, ale pak jsem to nějak neuskutečnil. Spíš jsem se snažil na sobě pořád makat, protože herně jsem se necítil vůbec špatně. Takové věci se stávají i lepším hráčům než jsem já. (smích)

Byla radost z té branky o to větší?
Šlo spíš o to, že nás ta branka uklidnila, protože do té doby to bylo pořád o gól. Jinak jsem to ale prožíval spíš uvnitř a nedával to na sobě tolik znát. Myslím, že někteří kluci měli možná za mě ještě větší radost, než já sám.

Nějaké zápisné za první gól bude?
Kdyby to byl první gól v lize tak možná, ale takhle... I když nejdřív jsem si říkal, že bych si mohl ze srandy vzít ten puk, ale Honza Lukáš má dneska první nulu v extralize, tak jsem mu ho nechal.

To zakončení jste měl v hlavě, nebo jste se rozhodl na poslední chvíli?
Chtěl jsem nahrát Buchtovi, protože jsem viděl, že jedeme spolu, ale bek si nahrávku celkem hlídal. Takže už jsem tušil, že budu střílet a naštěstí jsem to trefil přesně jak jsem chtěl.

Cítili jste v zápase místy nějakou nervozitu? Přece jen gólman Maxwell vás hodně dlouho trápil...
Chytal výborně. Někde jsem četl, že v nějakém zápase měl snad šedesát zákroků, takže jde vidět, že má fazónu. Na druhou stranu, my jsme opravdu hráli dobře a věřili jsme, že dnes to dotáhneme do vítězného konce.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek