21. 4. 2018 Jakub Borovský

Kropáček: Prohra nás mrzí, ale budeme bojovat

Čeští reprezentanti mají na šampionátu do 18 let za sebou už dvě utkání. Po páteční porážce 2:5 se Slovenskem nestačili svěřenci Davida Bruka ani na favority turnaje – domácí Rusy, kterým Češi podlehli po bojovném výkonu 2:3. „Po prohře se Slováky jsme si řekli, že musíme začít hrát týmově, musíme do toho jít opravdu naplno. V zápase s Rusy se to projevilo, je vidět, že si to všichni vzali k srdci a hráli jsme opravdu lépe,“ těšilo přes prohru sparťanského útočníka v reprezentačních službách VOJTĚCHA KROPÁČKA.

Oproti duelu se Slovenskem jste podali velmi dobrý výkon. Jak moc mrzí porážka?
Mrzí nás to hodně. Povzbuzovali jsme se jako tým, na rozdíl od minulého zápasu. Měli jsme na to vyhrát. Na závěr jsme ale udělali pár chyb, které nás stály vítězství.

7 498

Tolik diváků dorazilo na zápas České republiky proti Rusku.

Oproti Slovensku jste ale na Rusy nastoupili hned od začátku, bojovali a vyhnuli se zbytečným faulům…
Ano, řekli jsme si, že musíme začít hrát týmově, musíme do toho jít opravdu naplno. V zápase s Rusy se to projevilo, je vidět, že si to všichni vzali k srdci a hráli jsme opravdu lépe. Takhle to musíme zopakovat i s dalšími soupeři.

Proti Rusku jste dali oba góly v přesilovkách, měli jste k nim speciální trénink?
Měli jsme poradu s trenéry, ukázali jsme si, jak bychom přesilovky měli hrát, řekli jsme si nové věci, protože ty předchozí moc nevycházely. A pomohlo to hodně, protože jsme v nich dali dva góly.

Další viditelné zlepšení se projevilo v obětavosti, jste spokojení hrou v obraně?
Obětavost byla parádní, měli jsme hodně zablokovaných střel, z oslabení jsme dostali jediný gól, a to byla téměř nechytatelná situace. Hru ve čtyřech jsme proti Rusům zvládli velmi dobře.

Do Traktor arény přišlo více než sedm tisíc fanoušků, kteří po celé utkání bouřlivě fandili a na konci vytvořili i mexickou vlnu. Jak se hraje před takovým publikem?
Byla to paráda. Je úplně jedno, že skoro všichni fandili proti nám. Je to neuvěřitelné, když na hokej přijde tolik lidí. Ta atmosféra byla úžasná.

Přestože jste prohráli, ukázal vám tento zápas, že se na turnaji ještě můžete zabojovat o dobré umístění?
Je vidět, že když si řekneme svoje, dokážeme hrát jako tým, zvládáme i s těmi nejlepšími, mezi kterými Rusko na domácím šampionátu určitě je, hrát vyrovnaně a můžete ty zápasy vyhrávat. Budeme bojovat. 

FOTO: Ronald Hansel / Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek