3. 2. 2017 Martina Nová

Martin Gernát: Tahali jsme za kratší konec

Po kanonádě v utkání s Třincem nakonec druhý zápas Holdu šťastný konec nepřinesl. Sparťané dokázali přes pevnou obranu Olomouce a vynikajícího Konráda procpat jen dva puky, hostům se však podařilo skórovat čtyřikrát. Zápas s vynikající návštěvností 14 370 diváků zhodnotil obránce MARTIN GERNÁT, který také přidal komentář k blížícímu se finále Ligy mistrů a své nominaci do slovenské reprezentace.

Martine, utkání jste začali dobře, vedli jste 1:0, potom ale Olomouc vývoj otočila. Co se dělo v tom klíčovém momentu z vašeho pohledu?
Myslím si, že jsme neproměnili šance, které jsme měli. Kdybychom je využili, mohlo to být jiné. Dostali jsme tam gól prakticky po mé chybě, kdy jsem se snažil puk vypíchnout, ale odrazil se a soupeř ujel sám na bránu. Snažili jsme se to otočit, ale tahali jsme za kratší konec.

Po vysokém vítězství nad Třincem a po výhře v Hradci se asi čekalo trochu víc. Nepadla na vás deka, že se očekávalo, co Sparta předvede v dalším domácím utkání?
Olomouc je těžký soupeř, neustále bojují o místo v play off. Každý zápas je pro nás těžký. Nevyužili jsme šance, co jsme měli, které jsme potřebovali využít. Kdybychom dali dva tři góly v první  nebo ve druhé třetině, snáze by se nám bruslilo. Ale ruce nás zrazovaly, nohy nám nešly a zápas nám utíkal.

Co bylo příčinou, že jste nenavázali na předešlá vítězství? Byl to nedostatek důrazu nebo výborná defenzíva Olomouce?
Dobře bránili, proti Třinci jsme měli skoro z každé akce gól. Tentokrát nám to tam nepadlo, brankář jim zachytal výborně a musíme se z toho poučit. Musíme začít šance více využívat, být stoprocentní na dorážkách a mít tlak před bránou.

Ruce nás zrazovaly, nohy nám nešly a zápas nám utíkal.

Martin Gernát

Nebyla trochu smůla na vaší straně? Šancí jste měli dost, ale byly tam tyčky, Konrád předvedl výborný výkon a Olomouc prakticky rozhodla z brejků…
O tom je hokej, kdo udělá méně chyb, kdo dá víc gólů, ale tahali jsme za kratší konec. Šance a dorážky před bránou nám nepadaly. Musíme se připravit na další zápas a poučit se. Doufám, že to bude jako proti Třinci, začne nám tam padat každá střela, každá šance.

Jak jste si jako hráči připouštěli ten fakt, že jde o speciální utkání, ve kterém vzdáváte hold záchranným složkám?
Určitě připouštěli, přišlo také hodně diváků, byla super kulisa. Jako hráči, tak i fanoušci si toho ceníme a máme k tomu respekt.

Máte aktuálně velmi nabitý program, v neděli další extraligový zápas, v úterý již finále CHL ve Švédsku. Jak zregenerovat?
V sobotu máme lehké vyježdění, budeme muset nabrat co nejvíce sil, každá minuta je pro nás důležitá, jak zregenerujeme, jak se připravíme na další zápasy. Jdeme utkání od utkání, bude to těžký a náročný program, ale musíme se na to připravit.

Jak se těšíte na finále Champions Hockey League proti Frölundě?
Myslím si, že atmosféra před finále je velmi dobrá. Každý se těší, ale zatím na to ještě příliš nemyslíme, důležitý je aktuálně nedělní zápas. Hned po utkání s Chomutovem se ale už budeme připravovat na finále. Bude to pro nás veliká zkouška.

14 370

Zápas proti Olomouci v rámci akce Sparta vzdává hold sledovalo v O2 areně 14 370 diváků, kteří vytvořili vynikající atmosféru.

Mrzí vás, že nebudete hrát doma, ale pouze v záložní hale Frölundy, protože v jejich domovské aréně se vše bude připravovat na Švédské hokejové hry?
Určitě nás to mrzí. Kdybychom hráli tady, tak si myslím, že by tu byla stejně dobrá atmosféra, která tu byla i s Olomoucí nebo Třincem. Myslím, že bychom to mohli klidně i vyprodat, ale tak to je a musíme se na zápas ve Švédsku připravit. Fanoušci nás přijedou podpořit, což je super. Těšíme se.

Obdržel jste také pozvánku do reprezentace Slovenska, která není vaše první v tomto ročníku. Co to pro vás znamená?
Myslím si, že turnaj u nás doma je velmi výjimečný, protože hrajeme na před našimi fanoušky, zatím jsme hráli jen venku. Jsem stále mladý hráč, takže každá taková pozvánka je pro mě velmi důležitá, abych jsem se ukázal a zabojoval o mistrovství světa.

Máte poměrně bohatou škálu hokejové hry - extraligový zápas, utkání Ligy mistrů, potom reprezentační akce. Jak bude těžké přepínat z těch rozdílných temp?
Řekl bych, že lehčeji se mi asi hraje Liga mistrů a v reprezentaci, protože v české extralize se každé mužstvo chce připravit na Spartu, každé mužstvo hraje na sto procent. Když hrajeme na repre, tak je to více uvolněné. Každý se chce ukázat a v podstatě to jde lépe od ruky.


Hankook: www.hankooktire.cz Česká zbrojovka: www.czub.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek