25. 2. 2017 Petra Pilbauerová

Michal Řepík: Byla to prověrka na play off

Sparta má s Mladou Boleslaví odbyto. Pražané dokázali zvítězit i v závěrečném střetu před mladoboleslavskými fanoušky, a to 4:2. MICHAL ŘEPÍK otevřel dvě minuty po první přestávce skóre zápasu a shodou okolností jej v samotném závěru také zpečetil. Sparťané se s Bruslaři rozloučili gólem do prázdné brány, a upevnili tak svoji pozici na třetím místě.

Po výsledcích jako 4:0, anebo 9:0, by se možná mohlo zdát, že je Mladá Boleslav zárukou tří bodů pro pražský tým. Opak je pravdou a o posledním vzájemném střetu v základní části to platilo dvojnásob. Bruslaři soustřeďují všechny své síly do boje o postup mezi prvních deset týmů, Sparta naopak lační po každém dalším bodu, který by ji posunul pokud možno co nejvýš. Nakonec převážily ambice Sparty, v pořadí sedmé vítězství nad Mladou Boleslaví se ale nerodilo snadno. 

Bruslaři bojovali o postup do první desítky. Dřeli a opět to s nimi bylo dost urputné.

Michal Řepík


První impuls vystřelil Michal Řepík, který vyhledal Maxwellovu slabinu a zamířil zcela přesně na cíl. To ale nebylo vše. Jeho individuální statistiky se měly v tomto utkání navyšovat ještě jednou. "Máme za sebou těžký zápas, který bylo třeba odmakat. Jsme rádi a zároveň se nám ulevilo, že jsme urvali další body, protože Mladá Boleslav měla velkou motivaci. Bojuje o vstup mezi prvních deset týmů. Domácí dřeli a jako pokaždé tak i teď to s nimi bylo dost urputné," řekl s úlevou po zápase Řepík.


Mladoboleslavští vstoupili do zápasu se šňůrou čtyř vítězných zápasů v řadě, při které porazili dokonce i Vítkovice. Nevyzpytatelného rivala, se kterým měla v této sezoně problémy naopak Sparta. "Jednoduše jsme dali víc gólů. Snažili jsme se chodit do brány a zezadu být trpěliví, nepouštět je do brejků, ze kterých se Mladá Boleslav snaží často skórovat. Na druhou stranu ale nemůžu říct, že by byli úplně bez šancí. Nějaké tam měli a my si to pak museli rozebrat, co jsme udělali špatně. Obecně vzato si ale myslím, že zápas jsme z naší strany odehráli dobře," zhodnotil střelec dvou branek. 

3

Přesně tolik zbývá zápasů do konce základní části sezony 2016/17.

Jak již bylo řečeno, Michal Řepík skóre utkání nejenom otevřel, ale také završil. Kromě něho se dvakrát prosadil i Jan Buchtele. Produktivita obou navrátilců tak stále stoupá, pro všechny je ale nyní prioritou hlavně statistika celého týmu, která se promítne do play off. "Spokojený samozřejmě jsem. V případě prvního gólu, který padl během přesilovky, jsem si najel do třetiny Boleslavi, zatímco Petr Kumstát stál před Maxwellem a blokoval mu výhled. Snažil jsem se to obstřelit a povedlo se,“ odtajnil Řepík a pokračuje. „U druhé branky pak Vampola zavážel do třetiny, dával kotouč za sebe a já si raději počkal. Domníval jsem se, že brankář vyjíždí. Nebyl jsem si jistý, ale i tak jsem to zkusil hodit na bránu a spadlo to tam. Dalo by se říct, že to bylo tak trochu i naslepo," prozradil neskrývajíc radost.

Drama v ochozech provázelo drama na ledové ploše, rukavice ale nebyly shozeny ani jednou. Sparťané se nezalekli a kromě tří bodů si z města automobilů odvezli i výbornou přípravu na play off, které proběhne ve stejném duchu. "Je to v podstatě derby, protože z Prahy do Boleslavi je to kousek. My už se ale snažíme připravit na blížící se play off, protože to bude vyhecované a dramatické po celou dobu. Soustředíme se nyní na to, abychom si tuhle náladu přenesli i do nadstavbové části sezony. Stejnou atmosféru očekáváme i od posledních kol, která nás čekají," předvídá Řepík.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek