14. 3. 2017 Jakub Borovský

Nic není ztraceného, věří Lukáš Klimek

Ani druhý zápas čtvrtfinálové série na domácím ledě sparťané nevyhráli a s Kometou prohrávají 0:2. Před 13 tisíci diváky se opakoval příběh z předešlého dne. Domácí opět vedli, Kometa ale dokázala srovnat a tentokrát poslat utkání do prodloužení. V něm po třech minutách skóroval Kováčik a zařídil svému týmu vítězství. Na ledě byl v této situaci také LUKÁŠ KLIMEK, který prohrál stěžejní buly. "Samozřejmě si to vyčítám, snažil jsem se na sto procent, ale bohužel. Možná jsem to chtěl vyhrát až moc," mrzelo ho po zápase. "Pořád jsme ve hře, tam jedeme vyhrát," doplnil odhodlaně.

Jak velká komplikace je prohrávat po dvou domácích duelech 0:2?
Samozřejmě to je komplikace, protože jsme určitě nechtěli stav 0:2 po domácích zápasech, ještě po takových, kdy jsme je přestříleli, měli jsme šance a mohli jsme rozhodnout ve svůj prospěch. Teď nám nezbývá nic jiného než zapomenout, hodit to za hlavu a rvát se. Nic není hotovo.

Byl druhý zápas o něco ostřejší než ten první?
To k play off patří, je to trochu vyhecovanější, ale neřekl bych, že by to nějak vybočovalo z únosných mezí. Hraje se tvrdě do těla, jak se to hrát má. Není tam nic zákeřného.

Vy jste prohrál rozhodující buly před inkasovaným gólem v prodloužení, jak byste popsal tento moment?
Samozřejmě si to vyčítám, snažil jsem se na sto procent, ale bohužel. Možná jsem to chtěl vyhrát až moc, proto jsem to promáchl trošku brzo, jemu puk skočil na hokejku a sehráli to tak, jak to sehráli. Vyšlo jim to, líp to ani nešlo.

13 003

Tolik diváků přihlíželo druhému čtvrtfinálovému duelu.

Dostali jste jediné dva góly z brejku, v čem je problém?
Bavíme se o tom, vždycky jsme měli více střel, tlačíme se do nich, říkáme si, že musíme hrát dobře do defenzivy, ať nás neohrozí z brejků. Bohužel se nám to zase stalo, musíme to hlídat. Říkáme si to pořád, ale opakuje se to.

Oproti minulému zápasu ubylo z vaší strany faulů, naopak přibylo spálených šancí, byl to největší problém?
Určitě jsme měli šance překlopit to na naši stranu. Bohužel se nám to nepovedlo a dali nám gól, pak rozhodlo prodloužení, takže ty šance prostě musíme začít proměňovat, už není moc kam uhnout. Pozitivní je, že jsme hráli disciplinovaněji.

Občas to vypadalo, že z některé šance by bylo lepší střílet, ale vy jste ještě přihrávali. Nebyl to také problém, že jste je často překombinovali?
Nemyslím si, snažíme se hrát, co máme nacvičené. Možná to tak vypadá, ale někdy je přímo proti vám hráč a přes něj to na bránu nejde dostat. Takže se to snažíme utrhnout do lepší pozice, někdy to nevyjde. Ale musíme více chodit do brány, jinak góly nedáme.

Jak vidíte vaše šance před dvěma zápasy v Brně? Může vám pomoci i příklad z předkola, kde oba týmy, které prohrávaly 0:2, nakonec postoupily?
Nic není ztraceného. Hraje se na čtyři vítězné zápasy a víme, že není problém ty čtyři zápasy vyhrát. Půjdeme do toho, je to pro nás motivace. Když to jde u ostatních, tak to může jít i u nás. Nezbývá nám nic jiného než jet tam vyhrát.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek