18. 11. 2017 Petr Pavlík

Opět doma! Spartu prověří houževnatý Třinec

Domácí trojboj proti moravským soupeřům pokračuje! Do O2 areny tentokrát přijedou třinečtí Oceláři, pro které se bude jednat už o pátý venkovní zápas v řadě. Naposledy svěřenci trenéra Václava Varadi vyloupili Zlín, kde se jim podařilo uzmout všechny tři body. V tabulce oba soupeře dělí čtrnáct bodů, přičemž Oceláři jsou na druhé pozici se ziskem 42 bodů, zatímco Pražané okupují osmou příčku s 28 body. Sparta sehraje tento duel jako rodinné utkání, úvodní buly je tak naplánováno na 15.00 hodin!

Třinecká mašina drhne, trápí ji početná marodka

Ještě před odjezdem na náročný trip venkovních zápasů nastoupili Oceláři proti Hradci Králové. Třinečtí hráči se však proti Východočechům ani jednou nedokázali prosadit, Hradečtí si naopak třemi góly zajistili senzační výhru 3:0. Poté už následoval avizovaný sled venkovních duelů. Třinec nejprve přijel na půdu Liberce, ani tady nedokázal bodovat a po prohře 3:5 musel skousnout porážku.

V Litvínově už to však vyšlo, i když z utkání se stalo pořádné drama. V závěrečném náporu domácích borců ale hosté odolali a připsali si cenný triumf 3:2. "Od první třetiny jsme měli lepší pohyb, hráli jsme hodně dobře zezadu, měli dost šancí. Nakopl nás první gól, domácí utlumil, ti pak ale s utkáním hodně zamíchali, navíc se jim povedlo snížit po naší nedisciplinovanosti. My jsme si to zkušeně hlídali, pak sice soupeř snížil na 2:3, ale závěr kluci odmakali a výsledkem jsou tři body ze zimáku, kde se jen tak nevyhrává," cenil si tříbodového zisku třinecký lodivod Václav Varaďa.

V dobré náladě tak Oceláři cestovali vstříc dalšímu těžkému zápasu, tentokrát na horký led Olomouce. Hanáci povzbuzeni dvěma výhrami v zádech nedali svoji kůži lacino. V posledních dvou utkáních navíc pouze jedinkrát inkasovali, což také potvrdili v duelu s Třincem. Slezané nedokázali najít recept na čarujícího Branislava Konráda a ve výrazně omlazené sestavě padli 0:4.

S uzdraveným Irglem a Marcinkem v sestavě Třinečtí cestovali do neoblíbeného Zlína a tato zastávka byla z jejich pohledu úspěšná. Červenobílí odskočili do dvoubrankového vedení a svůj počin nakonec dotáhli k výhře 3:1. "Měli jsme parádní nástup, kdy jsme svým pohybem dělali zlínské obraně problémy. Mrzí nás, že jsme nedali další góly, které by otupily domácí mužstvo. V dalším průběhu Zlín zabral a udělal nám to hodně těžké. Ve druhé části jsme ubránili oslabení, blokovali jsme střely. Po kontaktní brance domácích se nám dařilo jejich útoky odrážet a odměnou nám byla třetí trefa. Po taktické stránce kluci předvedli výborný výkon," nešetřil chválou na svůj mančaft Varaďa.


SPARTA VS. TŘINEC ŘEČÍ ČÍSEL


První vzájemné měření sil ovládli Oceláři

Oba sopeři se v tomto ročníku už jednou střetli. Stalo se tak v rámci 10. kola Tipsport extraligy, kdy Pražané jeli přerušit zápasovou mizérii na třineckém ledě, jelikož z posledních devíti klání si odsud pouze v jednom případě odváželi výhru, a navíc pouze dvoubodovou. Prokletí ocelářské půdy však nepřerušili, v 57. minutě zásluhou Formana jen zmírnili porážku na konečných 1:4.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Sparta Praha: Honzík – Pavelka, Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Dvořák, Nedomlel – Forman, Pech, Kumstát (A) – Jarůšek, Vrána (A), Hlinka (C) – Kudrna, Reichenberg, Říčka – Uher, Saponari, Smejkal.

HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, D. Musil, Jank, Adámek, Bartko – Rákos, Marcinko, Irgl – Chmielewski, Mikulík, Cienciala – Polanský, Dravecký, Christov – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík.


Doprovodný program v galerii Harfa (12.00 až 14.00 hodin):

  • herní kiosky Xbox One X včetně NHL 2018
  • Bauer hokejová střelnice
  • slackline a indoo boardy od Freestyle Kolbenka (Praha 9)
  • nejvýkonnější herní konzole na světě Xbox One X
  • dárek pro malé sparťany od společnosti BILLA
  • focení s maskotem Sparťákem
  • tipovačka nejlepšího sparťanského hráče utkání Sparta - Třinec o ceny
  • soutěž "Sestav si svůj tým" – v průběhu pěti dětských utkání si nejmenší fanoušci budou moci sestavit vlastní tým, na každém utkání bude nová pětka; děti si mohou svůj tým vybarvit a ti nejaktivnější získají sparťanskou odměnu
  • sladké vafle pro nejmenší fanoušky (vedle hlavního fanshopu v O2 areně)
Každé dítě, které přinese do Zákaznického centra v O2 areně obrázek se sparťanskou tematikou, dostane i tentokrát volnou vstupenku na dětské utkání!


Partneři rodinného utkání:




FOTO: hokej.zlin.cz, hcocelari.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek